Cruise Noord-Amerika: een reis net zo divers als het continent zelf!

Een cruise naar Noord-Amerika biedt volop diversiteit. Het werelddeel herbergt vele toeristische hotspots en prachtige bezienswaardigheden. Een groot voordeel: veel van de topbestemmingen liggen nabij of aan de kusten van Noord-Amerika! Via de vele havens die u aandoet belandt u steeds weer in een andere wereld. Gaat u voor een reis langs de westkust, of toch de oostkust? Zelfs bestemmingen in Alaska, Canada en Groenland behoren tot de mogelijkheden!

New York

Niet te missen tijdens een cruise naar Noord-Amerika: the city that never sleeps! Vanaf het water krijgt u al een unieke blik op de wereldstad, alvorens u New York zelf aandoet. Eenmaal aangekomen is het tijd om alle iconische sights van de stad te bewonderen. Central Park, Times Square, Broadway en het Empire State Building zijn slechts enkele van de niet te missen bestemmingen binnen ‘The Big Apple’!

Cruiseschip met uitzicht op New York Cruise Noord-Amerika

Boston

Boston is een van de oudste en welvarendste steden van de Verenigde Staten. Hier huist een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld: Harvard. Wie Boston bezoekt, raden we aan om de Freedom Trail te voet af te leggen. De 4 kilometer lange route leidt u langs allerlei historische plekken, van Boston Common (het oudste openbare park van de V.S.) naar Bunker Hill Monument, met onderweg historische highlights zoals het State House en de Old North Church.

Standbeeld in een park in Boston cruise Noord-Amerika

Quebec & Montreal

Verder naar het noorden bevinden we ons op Canadees grondgebied. De eerste bestemming die vaak aangedaan wordt is de stad Quebec. Quebec is een van de oudste steden van Canada en heeft een heerlijke pittoreske uitstraling. De vele historische bezienswaardigheden en de groenrijke omgeving zijn bewonderenswaardig en biedt een aangename afwisseling op de ervaringen in de eerdergenoemde Amerikaanse metropolen. De oude binnenstad van Quebec staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en dat is zeker gerechtvaardigd!

Straatje met mooie bloemen in Quebec Noord-Amerika cruise

Liefhebbers van bruisende wereldsteden kunnen hun hart ophalen in Montreal, verder rivier afwaarts gelegen. Montreal huist een prachtige diverse mix aan architectuur en de Franse en Britse invloeden zijn duidelijk zichtbaar in elk aspect van de stad. Daarnaast heeft ook Montreal een historische oude kern met veel mooie aanblikken, garant voor een interessant bezoek.

Paard en wagen in een straat in Montreal Cruise Noord-Amerika

San Francisco

Van de iconische Golden Gate Bridge en de herkenbare trams die de vele steile heuvels van de stad dagelijks beklimmen, tot aan de vele hoogwaardige museums; San Francisco is een plezier voor het oog en biedt voor ieder wat wils.

Voor liefhebbers van de wat meer duistere kanten van de stad staat een bezoek aan het gevangeniseiland Alcatraz waarschijnlijk hoog op het wensenlijstje. Anderen verkiezen mogelijk weer liever een bezoekje aan Fisherman’s Wharf, een van San Francisco’s meest geliefde toeristische bestemmingen, met vele winkeltjes, restaurants en natuurlijk het prachtige uitzicht over het water.

Golden-Gate-Bridge-San-Francisco-Cruise_Noord-Amerika__een_reis_net_zo_divers_als_het_continent_zelf

Vancouver

Vancouver staat bekend om de hoge levenskwaliteit en een voor Canadese begrippen mild klimaat. De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in Vancouver’s historische binnenstad, Gastown. Ook kunt u hier heerlijk shoppen in diverse boetiekjes en winkelcentra.

Daarnaast is er in het prachtige stadspark ‘Stanley Park’ een groot zee-aquarium te vinden, Vancouver Aquarium. Hier bewondert u onder andere zeehonden, dolfijnen, orka’s, walrussen en haaien. Verder beschikt Vancouver over diverse uitstekende museums, waar de kunstliefhebber volledig op zijn plek zal zijn.

kyline over het water op Vancouver noord amerika cruisereis

Een cruise naar Noord-Amerika biedt een scala aan bezienswaardigheden, met interessante bestemmingen die voor ieder wat wils bieden. Of u nu een kunstliefhebber bent, geniet van natuur of indrukwekkende architectuur, of juist op zoek bent naar avonturen in bruisende steden, cruisereizen naar Noord-Amerika bieden het allemaal, én meer! Benieuwd geworden naar de reizen?

Bekijk ons cruise aanbod hier:

 



Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan