Cruise IJsland: ontdek Reykjavik

Denkt u bij cruisen alleen maar aan eindeloze witte stranden in de Caribbean en warme bestemmingen aan de Middellandse Zee? En zijn zoveel meer schitterende bestemmingen. Probeer eens iets anders! Boek een cruisevakantie naar IJsland en ontdek het land van watervallen, geisers en de Blue Lagoon!

Lange zomerdagen en ongerepte natuur

Bezoek IJsland in de zomermaanden, wanneer de temperatuur aangenaam is (15-18 graden Celsius) en de zon lang aan de hemel staat. Gaat u iets vroeger of later in het jaar, dan kunt u met een beetje geluk tijdens uw cruise het Noorderlicht aanschouwen. Dit natuurfenomeen is tussen half september en eind maart regelmatig zichtbaar.

Gaat u in de zomermaanden op cruise naar IJsland? Onthoudt dan goed dat de zon er niet of maar kort ondergaat. We raden u daarom aan om een gezichtsmasker mee te nemen dat u op kunt zetten terwijl u slaapt.

Bereid u voor op alle mogelijke weersomstandigheden. Het weer in IJsland kan namelijk heel snel veranderen. Een paar extra laagjes, een vest en regenjas zijn geen overbodige luxe! En vergeet ook uw stevige wandelschoenen niet.

Ontdek de woeste, ongerepte natuur, bezoek pittoreske vissersdorpjes en ga op pad in de hoofdstad Reykjavik.

Op ontdekking in Reykjavik

Een IJsland cruise is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Reykjavik.

Bezoek in Smoky Bay, zoals de hoofdstad van IJsland ook wel wordt genoemd, de Hallgrimskirkja. Dit is de grootste kerk van Reykjavik en tevens het hoogste gebouw van heel IJsland. Voor een paar IJslandse kronen beklimt u de top en heeft u een fantastisch uitzicht over de hele stad.

Tjörnin meer

Houdt u van wandelen? Loop dan een rondje om het Tjörnin meer. U vindt er verschillende bekende gebouwen zoals de Fríkirkjan kathedraal. Er zijn ruim vijftig verschillende vogelsoorten die leven rondom het meer.

In Reykjavik vindt u verschillende leuke authentieke winkeltjes. Dus bent u op zoek naar IJslandse mode of Scandinavisch design? Dan zal u hier zeker slagen.

Heeft u tijd om een hapje te eten in Reykjavik? Kies dan uit een van de vele goede visrestaurants. Fish & chips is ook hier een klassieke combinatie.

Walvissen en dolfijnen spotten

Vanuit Reykjavik is het mogelijk om met een speciale boottocht walvissen en dolfijnen te spotten. Maar ook vanaf het cruiseschip heeft u kans de dieren te zien. Een geweldige ervaring!

Bijkomen in de Blue Lagoon

Op ongeveer 50 kilometer vanaf Reykjavik vindt u de Blue Lagoon. Een wereldberoemd geothermisch verwarmd bad dat in een oud lavaveld ligt. Het water kan wel 40 graden Celsius worden! Doordat het water rijk is aan mineralen en silicaten heeft het een felle lichtblauwe kleur.

Cruise boeken naar IJsland

Denkt u erover om een cruise naar IJsland te boeken? Rederij Holland America Line biedt reizen aan naar IJsland met de cruiseschepen MS Rotterdam en MS Koningsdam. Heeft u hulp nodig? Neem snel contact op met onze cruisespecialisten via 088-5018501 of info@captaincruise.nl.



Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan