De grootste cruisemaatschappijen – wat zijn de verschillen?

Wat zijn de grootste en bekendste cruisemaatschappijen?  Wat zijn de verschillen? En wat zijn hun nieuwste cruiseschepen? Hier onze Captain Cruise Top 5:

MSC Cruises, de Italiaanse charme

MSC Cruises staat bekend om haar gastvrijheid, warmte en elegantie. De cruiseschepen staan bekend om hun klasse met een Italiaans tintje. Wilt u cruisen met een luxer gevoel , dan biedt de MSC Yacht Club uitkomst! Met dit schip-in -een-schip concept geniet u van alle luxe in uw eigen Yacht club  met eigen zwembad, lounge, restaurant, concierge en butler service. In nog geen anderhalf jaar tijd komt deze rederij met 3 nieuwe cruiseschepen. De MSC Meraviglia is inmiddels in de vaart en de MSC Seaside vaart vanaf december dit jaar in de Caribbean. ​Hierna volgt in juni 2018 de MSC Seaview, waarvan de eerste cruises zullen beginnen in de Middellandse zee.

 

Holland America Line, heerlijk vanuit Nederland

De cruise maatschappij Holland America Line is van oorsprong een Nederlandse maatschappij, die zorgde voor een cruiseverbinding tussen Nederland en Amerika. Eind jaren 80 is de rederij in Amerikaanse handen gevallen, maar is het Nederlandse tintje zeker niet verloren gegaan.

De huidige vloot bestaat op dit moment uit 14 schepen, waaronder ook het nieuwste schip, de MS Koningsdam, maar die krijgt er volgend jaar december een zusje bij. Want de MS Nieuw Statendam is nu in aanbouw. Als men niet van vliegen houdt, dan is de Holland America Line een ideale rederij, want veel van de cruises vertrekken vanuit Amsterdam of Rotterdam met bestemmingen als de Noorse Fjorden, IJsland, Groot-Brittannië en de hoofdsteden aan de Oostzee.

Dutch bar op de holland AMerika Line

Royal Caribbean, genoeg te doen aan boord

Royal Caribbean is een Amerikaanse rederij opgericht in de jaren 60, deze rederij heeft op dit moment de grootste cruiseschepen ter wereld. Dit zijn de Oasis of the Seas en de Allure of the Seas van 360 meter lang. Na deze schepen zijn er nog een aantal gebouwd, zoals de Harmony of the Seas, Ovation of the Seas, Anthem of the Seas en the Quantum of the seas. En het nieuwste schip is alweer in aanbouw, want de Symphony of the Seas wordt ook weer een prachtig schip van deze rederij.

Volop entertainment en spektakel aan boord van deze Seas schepen en daarom geschikt voor alle leeftijden. Het H2O zone geeft veel waterpret met waterkanonnen, fonteinen, er kan worden gesurft in de surfsimulators. Naast de prachtige water- en ijsshow biedt Royal Caribbean een uitgebreid dagprogramma voor alle leeftijden, Dus een echte aanrader.

Avond foto aan boord van RCCL

 

Aida Cruise, de Duitse gemütlichkeit

Aida Cruises is een Duitse rederij en de voertaal aan boord is ook echt Duits,  u zult versteld staan hoe aangenaam en rustig het reizen is met de Duitse medepassagiers. De vloot van 13 schepen vaart in Europa, Caribbean, Emiraten, India en Zuid-Oost Azië. Het aanzicht van de schepen ziet er vrolijk uit, met de ogen en rode lippen voor op het schip, dus erg herkenbaar.

Bij Aida Cruises kan men zich uitleven in veel sportactiviteiten, want aan boord hebben ze ook hun eigen fietsen. Hoe leuk is het om een stad te bekijken per fiets en dit onder professionele begeleiding.

Aida Cruises is semi all-inclusief, de fooien en dranken tijdens de maaltijden zijn inbegrepen. Het diner is in buffetvorm, dus geen vaste zitting. Men kan op elk moment aanschuiven. En zeker op de nieuwere schepen is de keuze uit restaurants erg groot.

De AIDAprima en AIDAperla zijn de twee nieuwste schepen van de rederij. Deze schepen hebben een Aida Beach club met een zwembad omringt door palmbomen, dit geeft een zonnig sfeer. Klimwanden en glijbanen maakt deze rederij zich zeer geschikt voor familie. Maar het grootste schip moet nog komen, want in de Meyer Werft in Papenburg wordt alweer een nieuw schip gebouwd. De AIDAnova is het eerste schip van de Helios Klasse en gaat december 2018 in de vaart.

buitenhut AIDA

Celebrity Cruises, stijlvol en modern

Celebrity Cruise is in 1989 opgericht en met een vloot van 12 schepen biedt Celebrity Cruises moderne, luxe cruises aan. Het icoon X staat voor Modern LuXury met een stijlvolle inrichting. Er is maar één plek op zee waar je een grasmaaier kunt horen, dat is op de Lawn Club van Celebrity Cruises. Om het gras klaar te maken voor de heerlijk picknick aan boord, voorzien van heerlijke wijn en lekkere kaasjes, dit terwijl u wegvaart uit de haven met live muziek op de achtergrond.

Dineren is een onvergetelijke ervaring, de aandacht die aan de gerechten wordt besteed en de perfecte service, dat maakt het elke avond weer een belevenis. De schepen zijn verdeelt over 3 klassen, de Celebrity Solstice klasse, de Celebrity Millennium klasse en de Celebrity Xpedition, deze jacht heeft plaats voor 100 gasten en vaart naar de unieke Galapagoseilanden. Een ervaring voor het leven.

Er wordt op dit moment gebouwd aan de Edge Class, en de Celebrity Edge maakt zijn opwachting in december 2018. Het zusterschip Celebrity Beyond wordt in het voorjaar van 2020 verwacht. In 2021 en 2022 volgen nog twee Edge schepen. Dus deze rederij is flink aan het uitbreiden.

 

Twijfelt u nog welke rederij het best bij uw wensen past? Neem contact op met onze cruisespecialisten via 088-5018501 of info@captaincruise.nl.

Deze blog is geschreven op 2 augustus 2017Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan