Cruises vanuit Nederland

Geen zin in een lange reistijd? Vertrek vanuit Nederland!

 

 

 

Cruisen is natuurlijk op elke bestemming leuk om te doen, maar vertrekt u vanuit Nederland, dan heeft u vele voordelen. U hoeft bijvoorbeeld geen vlucht te boeken! Dit scheelt reistijd en ook nog eens kosten. Vanuit Rotterdam, Amsterdam en IJmuiden vertrekken verschillende schepen naar de mooiste plekken in Noord Europa. Kortom een cruise vanuit Nederland is altijd een goed idee!

 

 

Bestemmingen

Wanneer u op cruise gaat vanuit Nederland kunt u de volgende bestemmingen bezoeken:

  • Oostzee,
  • Noorse Fjorden,
  • Noordkaap,
  • Groenland & IJsland.

De Holland Amerika Line is de meest bekende rederij die cruises aanbiedt vanuit Amsterdam of Rotterdam. Ontdek snel welke cruises er vertrekken vanuit Nederland!

 

Natuurlijk Noorwegen

Een populaire bestemming met vertrek vanuit Nederland is Noorwegen. Dit land heeft zoveel moois te bieden. Zoals het Geirangerfjord. Of wat dacht u van het Eidfjord of Hardangerfjord. Vanaf het dek kunt u deze prachtige natuur bekijken! Vaak is er bij deze bijzondere routes een gids aan boord die u meer kan vertellen over de omgeving.

Ook de Noordkaap is een hele populaire bestemming. Dit is het meest noordelijke puntje van het Europese continent. Tijdens een Noord-Europa cruise kunt u genieten van mooie natuur en gletsjers.

De meeste Noord-Europa cruises varen tussen mei en september. Dit is ook de beste tijd van het jaar om hier te varen. Wanneer u de middernachtzon wilt aanschouwen kunt u het beste vertrekken tussen mei en juli.

 

 

Populaire havens 

Stockholm, Zweden

Geniet van het wonderschone Stockholm. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Vasamuseum of Stockholms slot. Wat u zeker niet mag missen is een wandeling door het ‘Skansen’ Dit is het oudste openluchtmuseum.

Oslo, Noorwegen

Oslo is de stad die gevuld is met interessante en innovatieve architectuur. Er is zoveel maritieme geschiedenis in deze stad te vinden, wat dacht u ervan om een Vikingschip te bezoeken? Wat ook erg bekent is in Oslo is het ‘Vigelandpark’. Dit park staat vol met beelden die u niet mag missen.

"Vertrekken vanuit Amsterdam en Rotterdam"

Oostzee

De Oostzee heeft zoveel moois te bieden. Steden zoals Helsinki, Tallinn, Stockholm en Århus worden aangedaan. Om als hoogtepunt aan te komen in St. Petersburg. In St. Petersburg zijn er legio aan bezienswaardigheden. Zoals de Hermitage, het Peterhof, het Winterpaleis, de Kerk van de Verlosser & Izaäk kathedraal. De meeste schepen liggen 2 dagen in St. Petersburg zodat u optimaal kunt genieten. Wat handig is om te weten, u heeft wel een visum nodig in deze stad. Wanneer u een excursie boekt vanaf het schip, is hier een visum bij inbegrepen.

Noord-Europa-St-Petersburg-Rusland-Kerk-vd-Verlosser-Peter-de-Groot

Groenland en IJsland

Groenland en IJsland worden steeds populairder. Een cruise naar Groenland en IJsland is zeer verrassend. Van prachtige groene natuur, tot vulkanisch landschap.

IJsland, beter bekend als het vulkanische eiland heeft u veel te bieden. Wanneer u de “Golden Circle Tour’ heeft gedaan, heeft u de pareltjes van IJsland gezien. Van watervallen en zwarte stranden tot walvissen spotten en opzoek gaan naar het Noorderlicht.

Een dagje in de Blue Lagoon mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hier vind u een geometrisch bad dat is gecreëerd door de natuur. Met geothermisch zeewater dat uit de aarde komt.

In Groenland staan de prachtige ijs-gletsjers centraal. Maar ook zijn hier mooie fjorden. En niet te vergeten, wilde dieren spotten! In het Zuiden van Groenland varen de schepen vaak door het Prince Christian Sound. Dit lange Fjord heeft prachtige bergen en ijsschotsen!

Groenland-prince-christian-sound-gletsjer-ijs.jpg

 

Wilt u meer informatie? Bel dan met onze Cruise-Experts op 088 501 8 501 of mail naar info@captaincruise.nl

 

 

Check hier de beschikbare cruisesRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan