Rode Zee

De Rode Zee is een langgerekte binnenzee gelegen tussen Azië en Afrika. De naam is afkomstig van de rode blauwwieren die af en toe in grote hoeveelheden in deze zee voorkomen waardoor het water een rode schijn kan hebben. Een andere lezing over de herkomst van de naam “Rode Zee” is dat de naam een verwijzing is naar de rode rotsen/bergen die aan de Golf van Akaba uit de zee oprijzen.

Cruises die naar de Rode Zee gaan vertrekken vanuit Barcelona of Rome en varen naar Dubai. U ziet havens zoals Ajaccio, Salalah, Muscat, Haifa. Tijdens deze cruise vaart u door het Suez- Kanaal.

Er zijn cruises vanaf 16 nachten tot en met 22 nachten.

Beste tijd

Deze cruises zijn zogenoemde Repositioning cruises. Ze vertrekken vanuit de Middellandse Zee om naar Dubai te vertrekken om daar de wintermaanden te gaan varen. De meeste rederijen varen deze cruises tussen oktober en december.

Egypte-Safaga-rode-zee-zonsondergang

Populaire bezienswaardigheden

  • Suezkanaal – Hier vaart het schip door heen en is een ware gebeurtenis. Het kanaal is 193 km lang. Het verbind de Middellandse Zee met de Rode Zee.
  • Salalah – Bezoek de woestijn in Salalah of breng een bezoek aan de Taqa. Hier ziet u kamelen over de weg dwalen terwijl u naar het vissersdorpje rijd. Onderweg ziet u een prachtig fort en typische vissershuisjes.

Vliegreis

Binnen 2.5 kunt u in Barcelona zijn met het vliegtuig. Een vlucht vanuit Dubai duurt gemiddeld 6 uur. Plak er na uw cruise nog een paar dagen aan vast om Dubai te leren kennen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan