Explora 1, gloednieuw ultra deluxe schip

Explora Journey-Explora-1-Zondondergang

Explora 1, baanbrekende nieuwe generatie deluxe schepen

Het eerste schip in de vloot van de allernieuwste rederij Explora Journeys, Explora I, staat garant voor ultra deluxe cruises met uitstekende service met aandacht op detailniveau.
Een hoge crew-to-guest ratio, ontspannende binnen- en buitenruimtes en all-suite accommodaties zorgen voor een nieuwe dimensie cruisebeleving.
Explora Journey’s is een nieuw label van MSC Cruises. 

5 Specialiteiten restaurants.

Van de 18 eet- en drinkgelegenheden van het schip bieden deze 5 restaurants gasten all-inclusive menu’s met unieke kenmerkende gerechten die zijn beïnvloed door een verscheidenheid aan internationale keukens.

De enorme verscheidenheid aan luxe eetervaringen in de restaurants van Explora Journeys zijn te danken aan het leiderschap van Franck Garanger en zijn buitengewoon getalenteerde team. In restaurantkeukens van internationale allure draait alles om precisie en techniek; maar even belangrijk is een goed begrip van producten – perfect vers, duurzaam en lokaal geproduceerd, met componenten zoals bakkerij en pasta die vanaf nul aan boord zijn gemaakt. Het culinaire team streeft naar een delicaat evenwicht tussen creativiteit en terughoudendheid, een aanpak die mooie ingrediënten laat schitteren en gasten meeneemt op een ontdekkingsreis via smaken uit keukens over de hele wereld.

Bekijk alle cruises

De sommeliers van Explora Journeys hebben ook hun best gedaan om boetieklabels te vinden die ongebruikelijke, soms zeer zeldzame wijnen van onverwachte herkomst aanbieden. Een speciaal samengesteld mixologieprogramma omvat de kenmerkende Ocean State of Mind-cocktail, evenals dranken die uniek zijn ontworpen om specifieke regionale menu’s te begeleiden. Naast dit aanbod is er speciale aandacht voor interessante, alcoholvrije dranken.

De vijf specialiteiten restaurants op een rij:

Sakura is geïnspireerd op de eeuwenoude theesalons van Kyoto (de naam betekent ‘kersenbloesem’). De chef-koks volgen traditionele Japanse technieken en gebruiken zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om een authentieke pan-Aziatische ervaring te creëren. De menu’s omvatten niet alleen de Japanse, maar ook de Thaise, Vietnamese en Maleisische keuken, met een gespecialiseerde sommelier die advies geeft over sake, shōchūs en andere drankjes met Aziatische invloeden.

Marble & Co. Grill is cool en eigentijds restaurant, met zachte verlichting en ontspannen, attente service – een zachte en gastvrije plek om te dineren die het Europese steakhouse-concept opnieuw definieert. Het doel is eenvoudigweg om uitzonderlijke delen van weelderig, duurzaam vlees te bieden, zorgvuldig geselecteerd vanwege hun intense smaak en herkomst. Er is een eigen Dry Ager, evenals een kelder gevuld met heerlijke wijnen.

Med Yacht Club herinnert aan verfijnde mediterrane strandrestaurants die regionale oceaan-geïnspireerde gerechten aanbieden, een gezellige plek waar gasten kunnen genieten met vrienden en familie. De smaken en texturen van Italië, Spanje, Griekenland, Frankrijk en Noord-Afrika worden gevangen in sharing plates met plantaardige ingrediënten, begeleide cocktails en wijnen uit de wijngaarden van de Middellandse Zee.

Emporium Marketplace is het buffetrestaurant. Kookstations serveren bestemming-geïnspireerde gerechten, met sushi, zeevruchten en exquise vleeswaren gepresenteerd, naast op bestelling bereide pasta en versgebakken pizza. Gasten kunnen genieten van charcuterie en fromagerie, en brood en gebak dat rechtstreeks uit de oven op tafel wordt bezorgd. Bij het ontbijt worden verse sappen, smoothies en acai-kommen geserveerd.

Fil Rouge biedt Frans geïnspireerde internationale gerechten in een intieme ambiance. Het decor heeft zeshoekige vormen die contrasteren met witte muren, een eerbetoon aan tijdloze elegantie in zijn puurste vorm.

Culinaire professionals

Het internationale culinaire team van Explora Journeys bestaat uit 5 professionals. Franck Garanger, Head of Culinary van Explora Journeys, wordt gerespecteerd vanwege zijn veeleisende gastronomische normen. Hij en zijn team zijn persoonlijk verantwoordelijk voor het inkopen en uitkiezen van de beste ingrediënten van over de hele planeet. Hij wordt bijgestaan door Alban Gjoka, Senior Lead Culinary Operations, die helpt bij het bedenken van menu’s en het vinden van ingrediënten van topkwaliteit. Jérôme Toumelin, Corporate Executive Chef, heeft zijn expertise wereldwijd verdiend, waaronder zes jaar als Executive Chef bij Market by Jean-Georges in Parijs. Christophe Sapy, Corporate Executive Pastry Chef, heeft een formidabele reputatie voor het omzetten van desserts in kunstwerken en Frederic Godineau,

 

Explora Journey-Explora-1-Binnenzwembad (2)

Entertainment aan boord van Explora I

Verfijning en ontspanning zijn een must aan boord van de Explora I, en als het gaat om de avonden aan boord, zijn er tal van verschillende ruimtes om te ontspannen en te genieten van het gevoel van het leven op een luxe schip. Of u nu kiest voor live-entertainment of nipt van uw favoriete drankje in één van de bars en lounges, u zult genieten van elk moment op Explora I zodra de zon ondergaat. Bovendien kunt u met al fresco-locaties en overdekte bars en lounges echt genieten van het varen op zee.

Met 14 dekken met binnen- en buitenruimtes om te verkennen, is er op elke hoek iets nieuws op Explora I.

Voor degenen die graag een duik nemen zijn er drie buitenzwembaden en een vierde binnenzwembad met een glazen dak, zodat u kunt afkoelen, ongeacht het weer, terwijl degenen die liever rondhangen zullen genieten van de 64 privécabanas. Ga voor de ultieme ontspanning naar de spa van het schip voor luxe behandelingen, of voor degenen die actief blijven, zelfs tijdens hun vakantie zal het moderne fitnesscentrum, compleet met fitnessapparaten, groepslessen en persoonlijke trainingssessies zeker bevallen.



Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan