Nicole aan boord expeditie schip Seabourn Venture

Cruiseblog nieuws: 8 juli 2023 : Nicole Aan boord van de Seabourn Venture
Auteur: Nicole van der Jagt

Cruise expert Nicole van der Jagt mocht op uitnodiging van rederij Seabourn een weekje meevaren op het expeditie schip Seabourn Venture.
Ondertussen kijk ik terug op een geweldige expeditie ervaring en ben ik helemaal verkocht aan expeditie cruises. Ik heb mijn volgende expeditie cruise
in 2024 al geboekt en wel van West Groenland naar Oost Canada.
Gaat u mee? Ik heb 5 mooie suites vrijblijvend in optie voor C&O Cruises klanten en ik verheug mij op uw gezelschap aan boord.

Ik neem u graag mee met een rondleiding op dit geweldig mooie schip.

Wat maakt de Seabourn Venture zo’n bijzonder expeditie schip?

Het ultra-luxe schip Seabourn Venture is speciaal ontworpen voor expeditiereizen naar de meest unieke natuurgebieden ter wereld waaronder de noordpool en Antarctica.
De Venture maakt expedities naar koud watergebieden in de poolzone, evenals naar warmwatergebieden zoals de Amazone
Tegelijk beschikt de Venture over dezelfde luxe als haar zuster Seabourn-schepen zoals de Encore en de Ovation. Gasten verblijven in één van de 132 suites aan boord, allen met een privéterras.

Om de bestemmingen te verkennen kunnen gasten gebruikmaken van de aanwezige kajaks, mountainbikes en e-bikes.
In het gezelschap van expeditieleiders en natuurgidsen maak je ook landingen en excursies per zodiac.
Tot slot beschikt de Seabourn Venture over twee miniduikboten waarmee gasten een onvergetelijke blik kunnen werpen op de mysterieuze
onderwaterwereld.

Nicole onderweg met een zodiac voor een landexcursie

Seabourn expeditie expertise

De unieke Seabourn Venture is speciaal voor natuurliefhebbers welke expeditie expertise en uitmuntende service waarderen.
Beleef prachtige land expedities, avontuurlijk en cultureel om vervolgens terug te keren naar de luxueuze cruiseervaring, die ook wel de Seabourn Experience wordt genoemd.

Team Seabourn expeditie experts

25 expeditie expeditie experts staan dagelijks voor u klaar.
Het team bestaat uit ervaren wildernis kenners, historici, natuurfotograaf en naturalisten.
Ik was aangenaam verrast met een gastdiner met de expeditieleider, Seb Coulthard, die veel verhalen vertelde over zijn tijd aan boord en zijn marine achtergrond.

Discovery Center – boeiende expeditie lezingen

Het Discovery Center, met voldoende ruimte voor alle gasten, bevindt zich naast de expeditie lounge op dek 4 en dient als een conferentieruimte en academisch centrum voor natuurlijke geschiedenis en culturele programma’s.
Het dagelijkse, uitgebreide aanbod aan evenementen omvat inzichtelijke lezingen, briefings en een speciaal door Seabourn ontworpen programma, dat is bedacht om gasten te trainen tijdens hun expeditie-ervaring.

Seabourn Venture Discovery center

Het 25-koppige expeditie team van topklasse, samengesteld uit wildernis-experts, wetenschappers, historici en natuuronderzoekers, bieden uitgebreide en fascinerende lezingen en discussies over verschillende onderwerpen die verband houden met de regio’s waarin de expedities plaatsvinden.
Audiovisuele ervaringen worden tot leven gebracht door schermen met een hoge resolutie met een hoogte van 2,5 m en een breedte van 10 m.
Onder hen zijn ook foto’s van de dagelijkse onderzeeërreizen, die een verleidelijk uitzicht bieden op de fascinerende onderwaterwereld en zijn mysterieuze zeedieren.

Wat mag u verwachten op de Venture

Het schip beschikt over 24 Zodiacs, zodat ook bestemmingen kunnen worden aangedaan waar het schip zich niet kan begeven.
Ontdek de kusten en ondiepe wateren met de dubbele kajaks, ontdek de mooiste plekjes in zee met behulp van duik en snorkelspullen of
stap in 1 van de 2 onderzeeërs, met ruimte voor 6 personen (tegen betaling).

Zodiacs zijn voor alle leeftijden want je stapt erin met een opstapje en het expeditie team helpt een handje.

Seabourn Ventue zodiac tour

gemakkelijk instappen in zodiac van de venture

Expedition Lounge

De Expedition Lounge op dek 4 is elke dag “the place to be” voor en na de expedities.
Hier kunt u genieten van een cocktail of een goed glas wijn uit de bar.
De ruimte kenmerkt zich door bijzonder fraaie fauteuils.
In de Expedition Lounge verkent u via twee grote touchscreens uw route en bestemmingen met een schat aan informatie.

Bekijk alle cruises

Orka's gespot vanaf de Seabourn Venture

Puppin in IJsland bij landexcursie

Expeditie lounge seabourn Venture

Voor wie is een expeditie cruise geschikt?

Een expeditie cruise is niet zwaar, tenzij u het echt wilt. Je kunt elke dag kiezen of u een dagje overslaat of deels deelneemt aan een expeditie excursie.
Zo kunt u heerlijk ontspannen omringd door het prachtige landschap. De zodiac’s zijn voor iedereen toegankelijk met opstapje en helpende hand expeditieteam.
U kunt enkele eenvoudige tot middelzware wandelingen maken (altijd onder begeleiding van een professionele gids) aan land, in verschillende prachtige omgevingen.
Voor de reis zelf zijn geen specifieke voorbereidingen of vaardigheden vereist, maar een goede instelling en liefde voor de natuur en avontuur is een “must-bring-along”!

Welke kleding neemt u mee?

U ontvangt aan boord een prachtige Seabourn parka met daarbij behorende fleece jack welke u onder de parka kunt dragen. Aan boord past u tevens waterdichte laarzen welke u tijdens de gehele cruise kunt dragen. Advies van mij is om een soort ‘waterdichte’ regenbroek mee te nemen, deze trekt u aan over uw normale broek.
Neem verder wat warme truien thermo kleding mee en u bent compleet.
Geen zorg als u ergens iets te weinig van meeneemt want de expeditie shop biedt prachtige kleding voor betaalbare prijzen.

Bekijk alle cruises

Zie foto’s landing omkleedruimte en helpende hand expeditieteam

Omkleedruimte Seabourn Venture

Helpende hand team bij zodiac tour Venture

2 Submarines aan boord Seabourn Venture

Uniek zijn de beide submarines welke aan boord beschikbaar zijn. Tegen bijbetaling kunt u een onderzee tour maken. De submarine biedt plaats voor 6 mensen.
Een ‘once in a lifetime’ reiservaring. U vaart met een  zodiac naar een mooie plek op zee en daar stapt u in de submarine.

Seabourn venture submarine

Seabourn venture onderzeeër

Restaurants aan boord van de Venture

De Venture biedt voor een expeditie schip veel variatie aan eetgelegenheden. Het Collonade restaurant was mijn favoriete restaurant en dat wisselde ik af met de main dining room waar wij wat meer tijd namen voor een avond vullend diner

Het restaurant “Main dining room”

De “Main Dining room” aan boord is een elegante, open eetgelegenheid, zodat gasten kunnen arriveren wanneer ze willen en elke dag hun tafelgenoten kunnen kiezen.
Gevarieerde menu’s met internationale gerechten worden aangeboden voor ontbijt, lunch en diner.

Colonnade restaurant

Een meer informele alternatieve locatie waar u kunt genieten van een uitgebreid buffet voor ontbijt en lunch, terwijl ’s avonds themadiners aan tafel worden geserveerd, waaronder gezinsmenu’s van de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Thomas Keller.

Main ding room Seabourn Venture

Collonade Seabourn Venture

De Patio

Kies The Patio voor een informeel diner in de buitenlucht, met vers bereide gegrilde specialiteiten, salades en bijgerechten voor lunch en diner.

Sushi in de Club

Dit is de plek voor lichte sushihapjes, elke avond vers gemaakt op bestelling.

Seabourn Plein

Seabourn Square is het gezellige centrum in het hart van het schip, met speciale koffie, drankjes, broodjes, gebak en gelati.

Advies vanuit eigen ervaring

Ik nodig u graag uit voor een advies gesprek via teams, telefoon of op een van onze cruisebeleef reisbureau’s in Aken, Maaseik of Kerkrade. Mijn mailadres nicole@ceno-travel.com

 

Bekijk alle cruisesRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan