Amber Cove

Amber Cove is een cruise port speciaal voor passagiers van de schepen van Carnival Corporation. Het ligt aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek, net ten noorden van Puerto Plata. Dit plekje tussen de bergen is omgebouwd tot een resort waar je kunt genieten van zon, water en een beetje avontuur. Een paradijs voor natuurliefhebbers en actievelingen.

Dansers en Dominicaanse muziek begroeten elke gast die arriveert en zorgen ervoor dat ze zich welkom voelen op het moment dat ze voet aan wal zetten bij Amber Cove. De haven dankt haar naam aan haar ligging, dicht bij de kust van Ambar, een regio die bekend staat om haar beroemde en zeldzame Ambersteen die in deze delen wordt gevonden. Amber is gefossiliseerde boomhars – veel gebruikt in sieraden – die beroemd is geworden met de film Jurassic Park.

Bezienswaardigheden in Amber Cove

  • Cofresi Beach
  • Amber Cove Beach
  • Berg Isabel de Torres 1190m  met een prachtig uitzicht en botanische tuin, optie om met de kabelbaan naar 800 meter hoogte te gaan. Daarnaast is er een mooie replica van het Christusbeeld in Rio de Janeiro.
  • Kathedraal San Felipe laat 18e eeuw gebouwd is een geweldig voorbeeld van koloniale architectuur.
  • De 27 Watervallin in Puerto Plata (dichte waterschoenen verplicht).

Dominicaanse-Republiek-cruise-haven-pierDominicaanse-Republiek-cruise-haven-kapelDominicaanse-Republiek-cruise-haven-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Amber Cove

De Dominicaanse Republiek – ook wel “Dom Rep” genoemd – ligt in de Atlantische Oceaan en is ideaal te bezoeken van december tot april.

Algemene informatie over Amber Cove

Valuta
De Valuta in de Dominicaanse Republiek is de Peso.

Haveninformatie
De nieuwste bestemming van de Caraïben. Amber Cove Cruise bevindt zich in de Dominicaanse Republiek aan de baai van Maimon nabij Puerto Plata aan de noordkust van het land. De nieuwe haven vertegenwoordigt een van de grootste investeringen in de cruise-industrie die ooit in de Dominicaanse Republiek zijn gedaan. Het project is bedoeld om de noordkust van de Dominicaanse Republiek te herstellen als een populaire cruisebestemming. Het laatste cruiseschip dat Puerto Plata aandeed, was bijna 30 jaar geleden. De nieuwe Amber Cove haven met twee ligplaatsen zal dagelijks plaats bieden aan 8.000 cruisepassagiers en 2.000 bemanningsleden.

Map-of-Ambar-Coves-Layout-Outbnack-Adventures-offers-shore-excursions-for-cruise-guests-in-Puerto-Plata AmberCove-Haven-overzicht

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip. Spreek op voorhand een prijs af – Als je een taxi of guagua neemt in Puerto Plata moet je altijd de prijs op voorhand afspreken. Als de chauffeurs zien dat je geen local bent zullen ze je sowieso te veel vragen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan