Benoa (Bali)

Groene sawa’s (rijstvelden), spectaculaire golven, vulkanen, witte stranden, tempels, houtsnijwerk en kleurige batiks. De schoonheid en cultuur van het Indonesische eiland Bali, ten oosten van Java, is adembenemend.

Het cruiseschip meert aan bij het vissersplaatsje Benoa in het zuiden van Bali op het schiereiland Tanjung Benoa, vlakbij Kuta en Nusa Dua. Vanwege de gemoedelijke sfeer en de bijzonder goede surfspots hebben niet alleen surfers Bali ontdekt. Het paradijselijke eiland trekt sinds jaar en dag ook kunstenaars, hippies en muzikanten. Over het hele eiland zijn dan ook diverse ateliers en winkeltjes te vinden waar schilderijen en handgemaakte souvenirs te krijgen zijn, zoals in het kunstenaarsdorpje Ubud.

Bezoek ook de mooiste tempels van Bali, zoals Pura Tanah Lot en Pura Kehen. Hoogste top van het eiland is de vulkaan Agung dat ook de heiligste berg van het eiland is.

Bezienswaardigheden in Benoa

  • Ubud. Het kunstenaarsdorpje Ubud ligt in het binnenland, op ongeveer een uur rijden vanaf Benoa. Met zowel musea als galerieën en winkeltjes waar Balinees houtsnijwerk, wajangpoppen en batik aangeboden wordt. In de omgeving kunt u goed wandelen, fietsen en zelfs raften, maar ook een bezoek aan het Goa Gajah tempelcomplex (of Olifantsgrot) is de moeite waard.
  • Puela Serangan. Het schildpaddeneiland Puela Serangan ligt ten zuiden van Sanur en is bereikbaar per boot.
  • Kerta Gosa. De prachtige plafondschilderingen van het 18e eeuwse gerechtshof van Klungkung vertellen de verhalen van oude Balinese legendes en volksverhalen.
  • Kecak dans (apendans). Tijdens deze hypnotiserende dans zitten mannen met ontbloot bovenlijf en een zwart-wit geruite doek om hun middel. in een kring. De vrouwen gehuld in kabaja en sarong dansen het verhaal van Rama en Sita, terwijl de mannen bewegingen maken met hun lijven en armen. Daarbij maken ze ritmische en opzwepende geluiden.
  • Pura Tanah Lot. Deze tempel (pura) in het plaatsje Beraban stamt uit de 16e eeuw en ligt op een rots voor de Balinese kust. Het is te voet bereikbaar over een pad dat bij laag water (bijna) droogvalt.
  • Pura Kehen. Van alle tempels op Bali wordt Pura Kehen in Bangli als de mooiste, grootste en heiligste beschouwd.
Indonesie-Bali-Benoa-cruise-haven-tegalalang rijst terrassen  Indonesie-Bali-Benoa-cruise-haven-javaanse-aap  Indonesie-Bali-Benoa-cruise-haven-Ulun Danau temple
Foto Javaanse aap: caskerkwijk.com

Beste tijd voor een cruise naar Benoa

De beste tijd om naar Benoa, Indonesië, te reizen is van april t/m oktober. In deze maanden is er een warme temperatuur en valt er amper tot middelmatige neerslag.

Algemene informatie over Benoa

Valuta
De valuta in Bali is de Roepia (IDR).

Haveninformatie
De haven van Benoa ligt op 15 minuten rijden van het centrum van Kuta, een half uur van Benoa en op 12 km van de luchthaven van Denpasar.

portmap-benoa-bali-haven   Indonesie-Bali-Benoa-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Onze collega Mandy is op Bali geweest en kunt u alle tips telefonisch of per email geven. Een lokale taxi chauffeur waar zij nog steeds contact mee heeft kunt u het hele eiland rondbrengen. Hij spreekt goed Engels en zorgt voor koude handdoekjes en flesjes water.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan