Ivoorkust

Bonjour/Bienvenue!

Ivoorkust, officieel de Republiek Côte d’Ivoire, is een land in Afrika dat grenst aan Liberia, Guinee, Mali, Burkina Faso, Ghana en de Golf van Guinee. De regering van Ivoorkust heeft de internationale gemeenschap verzocht het land te benoemen met de Franstalige benaming Côte d’Ivoire. Deze benaming is in veel talen, waaronder het Nederlands, echter niet ingeburgerd. Sinds 1960 is Ivoorkust afhankelijk van Frankrijk.

Het land heeft mooie witte stranden, grote bananenplantages, tropische regenwouden en bergen. Daarnaast heeft het verschillende Nationale parken waaronder het grootste Nationale park van West-Afrika genaamd “Comoé nationaal park”. In dit park van 11.500 km² leven o.a. olifanten en nijlpaarden. In andere gedeeltes van Ivoorkust zijn o.a. chimpansees en panters te vinden.

Populaire havens:

Abidjan

Handige weetjes:

Officiële taal: Frans
Valuta: CFA-Frank
Andere gesproken talen: Mande, Malinke, Baule, Agni, Man, Dan, Diula en Sonufo.
Drie woorden die goed van pas komen (Frans):

  • Hallo = ”Bonjour”
  • Bedankt = ”Merci”
  • Tot ziens = ”Au revoir”

Winkelen:

De openingstijden kunnen natuurlijk verschillen per winkel. Over het algemeen zijn de winkels van maandag t/m zaterdag open van 10:00 tot 18:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan