Australië cruise: No worries mate!

Een Australië cruise betekent: lange zomers, schitterende stranden, uniek en heerlijke wijnen. Adelaide, Sydney en Brisbane mogen droombestemmingen genoemd worden. Australië spreekt tot ieders zijn verbeelding. De aantrekkingskracht van dit enorme continent komt niet enkel door de lange afstanden. Maar van de unieke flora en fauna tot de groten steden, de Aboriginals en het accent van de bewoners. Dit maakt Australië tot een geweldig land! En er zijn veel cruiserederijen die aanleggen in deze geweldig steden.

Adelaide de wijnstad

De hoofdstad Adelaide is de derde grootste staat van het land en heeft met 1,2 miljoen inwoners vijfde grootste stad. Hier houden ze wel van een feestjes en lekkere wijnen. Dat Australië fraaie wijnen produceert is bekend. En een bezoek aan één van de Australië’s beste en oudste wijngebieden is dan ook een must. Adelaide heeft tevens veel musea, waarvan een groot aantal gratis te bezoeken zijn en ook de trams zijn hier gratis. Heerlijk als je in de cruisehaven aankomt en dan makkelijk de stad kan bekijken, ook als je liever geen excursies wilt boeken.

Adelaide’s shopping-hart, met meer dan 600 winkels in de Rundle Mall. Het goede leven is belangrijk en je struikelt bijna over de leuke bars en restaurants. De perfecte plek om kennis te maken met de lokale heerlijkheden is Central Markt. Deze markt is deels overdekt en heeft geweldige delicatessenzaken en tientallen kramen met verse etenswaar. Net buiten de stad ligt het wijnhuis Petaluma Bridgewater Mill en de winetasting is van harte aan te bevelen. Lunch is mogelijk in The Lane Vineyard en daar hebben ze heerlijk gerechten en natuurlijk de geweldige wijnen. Veel leggen dan ook graag aan in deze havenstad om de passagiers te laten genieten van al dit moois.

Sizzling Sydney

Metropool Sydney is de meest dichtbevolkte stad van Australië en is een heerlijke plaats om in te vertoeven. Naar de leuke winkels, hippe galeries, trendy eet en drinkgelegenheden en mooie musea hoef je dan ook niet lang te zoeken. Bezoek vooral het winkelcentrum Queen Victoria Building, dat alleen al vanwege het Victoriaanse uiterlijk de moeite waard is. Ook in de Strand Arcade, Westfield Sydney en Sydney Central Plaza, kunnen shopaholics hun hart ophalen.

Erg trendy is de wijk Paddington. Deze straat zit vol kleine boetiekjes, boekwinkels en je vindt er allerlei onbekende en bekende designers. En voor passagiers die graag genieten van het strand is een bezoek aan het bekende Bondi Beach een must. Deze ligt slechts een kwartiertje rijden van het centrum. En niet te vergeten het Opera House in Sydney harbour. Alle cruiseschepen varen er langs. Dit indrukwekkend bouwwerk met een dak van kleine tegeltjes die schitteren in de zon moet je gezien hebben.

The Bridge of City

De bijnaam van Brisbane is de Bridge of City en deze stad is gelegen aan de oostkust van  Australië aan de Brisbane rivier. Ook deze een prachtig stad is een aanleghaven voor cruiseschepen. Brisbane is vooral bij jonge toeristen populair vanwege de vele clubs, bars, restaurants en uitgaansgelegenheden. De stad is een mengelmoes van cultuur en natuur. Zo heb je er een prachtige botanische tuin.

Vanaf Mount Cool-tha een geweldig uitzicht over de stad en is een bezoek aan het stadhuis in Neoklassieke stijl een aanrader. De Gallery of Modern Art is een groot en modern gebouw aan de rivier en is gratis toegankelijk voor kunstliefhebbers. Binnen zijn prachtige ruimtes en er is veel uitleg bij de objecten. Er is een prachtige tuin met veel kunst waar je heerlijk kunt genieten.

Dus wil je genieten van deze steden, dan is een cruise naar Australië echt een aanrader!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan