Cruise naar Alaska: divers en volop natuurschoon

Versteld staan van wonderbaarlijke natuur? Alaska biedt alles wat u maar zou hopen én meer wanneer u een natuurliefhebber bent. Ongerepte landschappen, indrukwekkende gletsjers, ontzagwekkende bergtoppen en diepe fjorden passeren allemaal de revue tijdens uw cruisereis in Alaska. Ook zult u veel te zien krijgen van de lokale wildlife; Alaska biedt een levendig ecosysteem en het spotten van de lokale flora en fauna is al een ervaring op zich!

Vertrekhavens Seattle en Vancouver

De meeste cruises in Alaska vertrekken vanuit de vertrekhavens in Seattle en Vancouver. Wie vanuit Seattle vaart, volgt vervolgens een open zeeroute ten westen van Vancouver Island. Liefhebbers van een meer toeristische route vertrekken vanuit Vancouver. Vanuit Vancouver vaart men namelijk in meer afgeschermde wateren, ingekaderd tussen Vancouver Island en het vasteland. Dit levert prachtige plaatjes en vergezichten op voor de liefhebber.

Welke bestemmingen zult u zoal aandoen tijdens de Alaska Cruise? We bespreken de meest aangedane aanlegplaatsen tijdens de cruisereizen:

Juneau

Juneau is Alaska’s hoofdstad en heeft in deze positie een uniek kenmerk: het is de enige hoofdstad ter wereld die niet via de weg bereikbaar is. Wie de hoofdstad wil ontdekken zal dus per vliegtuig of, u raadt het vast al, per (cruise)schip dienen te arriveren!

Nabij Juneau vindt u Juneau Icefield, bestaande uit meer dan 40 grote gletsjers en vele kleinere delen. Een indrukwekkende aanblik, bereikbaar dankzij de diverse tours die naar de bestemming georganiseerd worden.

Mooie laaghangende wolken in de bergen van Juneau Alaska

Glacier Bay

Minstens net zo indrukwekkend is Glacier Bay, een uitgestrekt nationaal park en misschien wel het meest bekende natuurgebied van Alaska! Indrukwekkende besneeuwde bergen, spectaculaire gletsjerformaties en waanzinnige baaien vormen een echte must-see voor cruisereizigers in Alaska. Regelmatig vormt zich hier een spectaculair schouwspel: terwijl u de vele ijswanden en formaties passeert laten grote ijsbrokken los van de metershoge wanden, om met een ontzagwekkend geraas in de zee te verdwijnen.

Gletsjer waar ijs naar beneden stort bij Glacier Bay Alaska

Ketchikan

Niemand kan om de charme van Ketchikan heen. Dit karakteristieke stadje wordt gekenmerkt door kleurrijke houten huisjes, welke veelal op steigers in het water gebouwd zijn om de ruimte optimaal te benutten. Het stadje ligt praktisch aan de voet van Deer Mountain, waar een uitdagende hike u naar de top (914m) brengt. Het bereiken van de top loont: deze biedt een prachtig uitzicht over Ketchikan en de wijde omgeving!

Haven van Ketchikan Alaska met gekleurde huisjes

Skagway

Herleef de goudkoorts in Skagway, de plaats waar in de hoogtijdagen goudzoekers aan land gingen! Bezoek het centrum vol leuke winkeltjes met prachtige houten gevels, of ga op een historische tour om meer te leren over de rijke geschiedenis van Skagway. Ook gaan velen op excursie via de iconische White Pass & Yukon Route, een treinexcursie langs uitgestrekte landschappen, met een steile klim naar de top van de White pass. Deze bijzondere tocht leidt over spannende houten bruggen, langs watervallen en door diverse tunnels, en is echt een ervaring op zich!

Anchorage

Anchorage is Alaska’s grootste stad en toont de moderne kant van Alaska. Veruit het grootste deel van Alaska’s inwoners is hier gevestigd. Tegelijkertijd krijgt u ook volop kans om meer te leren over de inheemse cultuur, met diverse musea vol cultureel erfgoed. Het Alaska Native Heritage Center en het Anchorage Museum zijn de grootste musea van de stad en bieden ook de mooiste exposities.

 

Ook alles ervaren wat Alaska te bieden heeft?

Gaat het bij u ook kriebelen na het lezen over de prachtige natuur, bijzondere landschappen en de karakteristieke bestemmingen in Alaska? Captain Cruise biedt diverse reizen aan naar Alaska, vanuit meerdere rederijen.

Voor meer informatie over deze bijzondere reisbestemming kunt u ook contact opnemen met onze Cruise-Experts

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan