Cruise naar Sint Petersburg: 6 essentiële bezienswaardigheden

Cruisen naar Sint Petersburg is een magische ervaring. De geschiedenisrijke en indrukwekkende stad biedt vele bezienswaardigheden, van de immense paleizen en kathedralen tot de vele bruggen, musea en winkelcentra. Of u nu geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, een liefhebber bent van uitzonderlijke architectuur of de voorkeur geeft aan royaal shoppen en dineren, Sint Petersburg biedt het allemaal. We zetten voor u de meest noemenswaardige bezienswaardigheden op een rij.

1. De Hermitage

De Hermitage is het grootste museum ter wereld en beschikt over een collectie van maar liefst ruim 3 miljoen(!) objecten, met kunststukken uit uiteenlopende culturen en tijdperken. De Hermitage bestaat uit vijf verschillende gebouwen die met elkaar verbonden zijn. Het bekendste gebouw is het zogenaamde Winterpaleis, welke vroeger diende als residentie van de tsaren.

toeristen op het grote plein voor de Hermitage Sint Petersburg

Een bezoek aan het museum kunt u het beste vooraf goed plannen. Bedenk welke stijlen en thema’s uw interesse hebben en richt hier uw route op in. U kunt op de website van de Hermitage uw bezoek plannen, zodat u niets (of in ieder geval zo min mogelijk) hoeft te missen tijdens uw bezoek. Uiteraard is het ook uitstekend mogelijk om heerlijk rond te dolen door het museum. Wie weet ontdekt u zo bijzondere collecties en stukken die de vele andere bezoekers over het hoofd zien!

2. Nevski Prospekt

Nevski Prospekt is de beroemdste boulevard van Sint Petersburg. Langs de boulevard vindt u vele bezienswaardigheden die de stad rijk is, waaronder diverse paleizen, kerken en monumenten. Ook kunt u hier uitstekend winkelen, lunchen en dineren. Vooral het eerste deel, vanaf de Admiraliteit tot aan het Plein van de Opstand is zeker de moeite waard! Met zo’n 4,5 kilometer om te verkennen bent u wel even zoet wanneer u de Nevski Prospekt bezoekt.

3. Petrus en Paulusvesting

De Petrus en Paulusvesting is gelegen op het Hazeneiland (Zakatsji ostrov) en wordt omringd door de Neva rivier en het Kronverkkanaal. De vesting bestaat uit zes bastions, welke vernoemd zijn naar Peter de Grote en vijf van zijn generaals. Bij de buitenvesting (Kronverk) vindt u het Artillerie Museum, waar u wapenverzamelingen, volledige uitrustingen en vele uniformen kunt bezichtigen.

Binnen de vestiging zelf is onder andere de Petrus en Paulus Kathedraal gevestigd. De kathedraal vormt een unieke aanblik en valt niet te vergelijken met de kenmerkende Russische kerken uit dezelfde tijdsperiode. In de kathedraal liggen bijna alle grote heersers uit het tsaristische Rusland begraven. De Petrus en Paulus Kathedraal is eenvoudig te herkennen aan de kenmerkende gouden spits, waardoor het bouwwerk maar liefst 122,5 meter hoog is en daarmee het op een na grootste bouwwerk van Sint Petersburg is.

Uitzicht op de e Petrus en Paulus Kathedraal in St. Petersburg

4. De Admiraliteit

Gelegen aan het begin van Nevski Prospekt is de Admiraliteit, het indrukwekkende gebouw wat lange tijd dienst heeft gedaan als hoofdkwartier voor de marine. De Admiraliteit werd slechts één jaar na de stichting van Sint Petersburg in 1704 gebouwd, op een gunstige locatie aan de Neva, waar de vaargeul het diepste was. Ruim 100 jaar later kreeg de Admiraliteit de uitstraling die het gebouw nu nog steeds heeft. De ook voor de Admiraliteit kenmerkende gouden spits reikt tot 72 meter hoogte, en bevat een weerhaan in de vorm van een gouden schip, die van Peter de Grote geweest is.

De Admiraliteit Sint Petersburg

5. Dekabsitenplein

Ten westen van de Admiraliteit vindt u het Dekabsitenplein, waar het beroemde standbeeld van Peter de Grote te vinden is. Het standbeeld beeld Peter de Grote en zijn paard op ware grootte uit, en is geplaatst op een granieten onderstuk met een gewicht van maar liefst 1.625 ton.

6. Peterhof (Zomerpaleis)

Ten zuidwesten van Sint Petersburg ligt het Peterhof, ook wel het Zomerpaleis genoemd. Het ontzagwekkende paleis staat op een klif en wordt omringd door een enorm park. Peterhof wordt ook wel het Russische Versailles genoemd en dat is niet vreemd: wie dwaalt door de weelderige kasteeltuinen, vol met indrukwekkende fonteinen en diverse beelden en paviljoenen, waant zich al snel in Versailles. Om nog maar te zwijgen van het prachtige interieur van het paleis!

Uitzicht over de tuinen van Peterhof in St. Petersburg

Cruisen naar Sint Petersburg

Dit zijn slechts een aantal van de vele bezienswaardigheden die u aan kunt treffen wanneer u een bezoek aflegt aan Sint Petersburg. Wanneer u een cruise naar de stad onderneemt kunt u onder andere ook het omvangrijke warenhuis Gostiny Dvor bezoeken, van de Nevski Prospekt afwijken naar de Brodskistraat en het Plein der Kunsten, een bezoek brengen aan het Yusupov paleis, en zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Het prettige van een cruisevakantie naar Sint Petersburg? Bij alle excursies die u vanuit de cruise onderneemt bent u voorzien van een (groeps)visum, wat veel tijd en zorgen scheelt. Bovendien kunt u tijdens de excursies betalen met euro’s of Amerikaanse dollars, zodat u tijdens uw bezoek aan de bezienswaardigheden geen Russische Roebels op zak hoeft te hebben.

 

Bent u benieuwd geworden naar de cruisereizen naar Sint Petersburg? Bekijk dan hier ons cruise aanbod.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan