Cruise terminal Amsterdam

De cruise terminal in Amsterdam vind je op 10 minuten lopen van het Centraal Station, aan de Piet Heinkade. De Passenger Terminal Amsterdam is gelegen aan het IJ, in een gebouw dat vrijwel volledig bestaat uit glas, in de vorm van een grote golf. Sinds maart 2000 wordt de Passenger Terminal gebruikt als aanlegplaats voor grote cruiseschepen. Jaarlijks worden er zo’n 300.000 passagiers ontvangen. De terminal in onze hoofdstad is de grootste cruiseschipvertrek- en aankomsthaven van Nederland. Op de tweede plaats staat de cruise terminal in Rotterdam en daarna volgt IJmuiden.

Cruise vanuit Amsterdam

Een cruise vanuit Amsterdam beginnen heeft zo z’n voordelen. Je hoeft niet eerst naar je bestemming te vliegen en je familie en vrienden kunnen je uitzwaaien bij de terminal. Begin je je cruisevakantie in Amsterdam? Plak er dan een dagje shoppen en cultuur snuiven aan vast! Lever je koffers op tijd af en ga nog even de stad in. Naast de Passenger Terminal Amsterdam bevindt zich het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het is ongeveer een half uur lopen naar de Dam. En met de tram ben je er in een kwartiertje.

Adres Passenger Terminal Amsterdam

Passenger Terminal Amsterdam (PTA)

Piet Heinkade 27

1019 BR Amsterdam

Bereikbaarheid & parkeren

Er zijn verschillende parkeergarages in de buurt van de terminal waar je kort kunt parkeren. Ook zijn er veel P+R parkeerplaatsen, zoals P+R Zeeburg. Je kunt daarnaast ook kiezen voor Valet Parking. Er stopt een tram voor de cruiseterminal. ​En de Passenger Terminal Amsterdam is goed te bereiken vanaf Schiphol.

Ben je benieuwd of er op dit moment een cruiseschip ligt aan de Piet Heinkade? Ga dan naar de website van Passenger Terminal Amsterdam en bekijk de live webcam-beelden.

Bestemmingen cruises

Vanuit Amsterdam kun je cruisen naar verschillende bestemmingen, waaronder Noord-Europa en landen aan de Middellandse Zee. Onder andere Holland America LineCelebrity CruisesMSC Cruises en Costa Cruises bieden reizen via Amsterdam aan. Wat dacht je van een cruise naar de Noordkaap met de MS Koningsdam? Of een cruise boeken naar Lissabon en Rome met de Costa Magica? Onze Cruise-Experts helpen graag bij het uitkiezen van de perfecte cruise.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan