Cruisen in Noord Europa; Cultuur of Natuur?

Een cruise naar het Noorden is een veelzijdige reis waarbij u kunt genieten van natuur of cultuur. Daarom is de keuze van de juiste cruise naar het Noorden belangrijk. Waarvoor kiest u?

Cultuur cruise

Voor cultuurliefhebber zijn de landen rondom de Oostzee en Baltische Staten het meest indrukwekkend. Eén van de hoogtepunten tijdens uw cruise door de Oostzee wordt zeker St. Petersburg. Gesticht in 1703 en vaak het Venetië van het Noorden genoemd. Laat u in deze parel onderdompelen in de overweldigde cultuur.

De stad heeft een schat aan schitterende barokke paleizen, kathedralen en kerken uit haar tsaren verleden. Het beroemde Hermitage kan u alleen al overweldigen en een bezoek is daarom een MUST DO. Het is één van de grootste musea ter wereld en genesteld in het prachtige Winterpaleis van Catharina de Grote. Gehuisvest zijn onder andere werken van Titiaan, Michelangelo, Matisse, de Nederlandse en Vlaamse meesters.

Paardenkoetsjes op een plein in Sint Petersburg

In deze stad kunt u het beste 2 dagen verblijven. De meeste cruiserederijen bieden daarom 2 dagen aan met een overnachting in de haven. Zorg in ieder geval dat u óf deelneemt aan een excursie van de rederij óf zelf tijdig zorgt voor een visum voor toegang tot Rusland.

Daarnaast zijn er veel meer steden aan de Oostzee te vinden welke cruiserederijen aandoen zoals het middeleeuwse Tallinn of dwaal door het turbulente verleden van Visby en Stockholm. Of breng een bezoek aan de groene metropool Kopenhagen met meer fietsen dan auto’s. Huur een fiets en bezoek de hoogtepunten zoals de kleine Zeemeermin, Nyhavn met zijn gekleurde handelshuizen, gezellige terrassen, attractiepark Tivoli, winkelstraat Stroget en vrijstad Christiania. Erg gemakkelijk en leuk om zoveel van de stad te zien.

Natuur cruise

Voor natuurliefhebbers is een cruise in Noord-Europa een ware belevenis. Hier geniet u van prachtige vergezichten en natuurschoon. Zoals in Noorwegen met haar fjorden, eilanden, machtige bergen en indrukwekkende gletsjers. De prachtige fjorden zijn een overblijfsel uit de ijstijd, rivierdalen werden door gletsjers uitgesleten tot beneden de zeespiegel. En nadat het ijs zich lang geleden terugtrok waren daar de fjorden.

Zoals bij het piepkleine dorpje Flam, gelegen langs de Aurlandsfjord, omgeven door steile bergen, kletterende watervallen en nauwe dalen. Het cruiseschip manoeuvreert zich door de nauwe fjord om aan te leggen of voor anker te gaan.

Hier bezoekt u de grootste attractie, de beroemde Flamsbanen. Deze 20 km lange spoorlijn brengt u van Flam aan de fjord naar de machtige bergtoppen met een gemiddeld hellingspercentage van 5,5% naar eindpunt Myrdal. Vooraf reserveren van deze excursie is zeker aan te raden via de cruisemaatschappij of de website om zeker te zijn van een plek.

trein rijdend de berg op Flambanen

Bij Honningsvag, de meest noordelijkste stad van het Europese vasteland, komt iedereen voor de Noordkaap. Dit noordelijkste punt van Europa ligt op 34 km van Honningsvag en is gelegen op de 307 meter hoge leisteenrots die steil uit de Noordelijke IJszee oprijst. Het is een onbeschrijfelijk gevoel om hierop het einde van Europa te staan.

Uitzichtpunt Noordkaap

Na deze belevenis  is er in het bezoekerscentrum een prachtige 180° panorama film over de Noordkaap te zien of verstuur hier een ansichtkaart in het noordelijkst gelegen postkantoor.

Valt uw keuze op een cruise naar het hoge noorden of de fjorden dan is er een indrukwekkend fenomeen tussen eind mei en eind juli te zien; de middernachtzon. U ervaart dit fenomeen waarbij de dag niet eindigt. De zon gaat niet onder.

Voor de cruisereizigers met reeds opgedane fjorden ervaring  is een bezoek aan het geheimzinnige Spitsbergen en IJsland , een eiland vol spannende tegenstelling, een even zo bijzondere cruise.

De meeste cruise-afvaarten naar Noord Europa zijn in de periode van mei t/m september.

Vliegt u liever niet? Bijkomend  voordeel van dit vaargebied is dat aankomst en vertrek vanuit Rotterdam of Amsterdam mogelijk is. Dit maakt uw cruise extra comfortabel.

Denkt u erover een cruise naar Noord Europa of een cruise naar Oostzee & Baltische Staten te boeken? Bij Captain Cruise zijn er talloze mogelijkheden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de specialisten van Captain Cruise via telefoonnummer 088 – 501 8 501 of stuur ons een e-mail via info@captaincruise.nl.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan