Cruisen vanuit Singapore

Cruisen vanuit Singapore

Je hoort vaak over cruisen vanuit Florida of op de Middellandse Zee, maar Singapore als cruise-uitvalsbasis is minder bekend. Het stadstaatje wil daar verandering in brengen en heeft een nieuwe cruiseterminal gebouwd en promoot de fantastische bestemmingen die hier vanuit per cruiseschip zijn te bereiken in combinatie met een vakantie in Singapore zelf. Captain Cruise mocht het allemaal meemaken om een kritisch verslag te schrijven.

 

Beroemde luchtvaartmaatschappij

Denk je aan Singapore dan denk je ook aan Singapore Airlines! Een bezoek aan deze moderne Aziatische stadstaat maak je het meest makkelijk met deze beroemde luchtvaartmaatschappij. Reizen wordt een feestje met de kwaliteit van Singapore Airlines. Je hebt meer beenruimte, je wordt super vriendelijk bediend en het eten is van goed kwaliteit. Niets ten nadele van onze eigen KLM maar dit is gewoon een stap beter voor maar heel weinig geld extra.

 

Singapore super nette stad

Voor een zo intensief bebouwd stukje wereld is Singapore opmerkelijk groen. Ze hebben voldoende ruimte gelaten voor parken, groenstroken, dierentuin, een groen hart met diverse reservoirs, etc. Prachtige bomen omzomen menige laan en geven de stad een fraai, groen karakter. Overigens is stadsplanning iets wat je in Singapore kan leren. Men is nu al bezig om over 10 jaar nieuw land te winnen en de infrastructuur daar al op aan te passen.

Als er zo weinig ruimte is, moet je omhoog bouwen. Wolkenkrabbers genoeg is de stad dus. De laatste jaren zijn die gebouwen steeds vaker iconisch. Neem bijvoorbeeld het Marina Bay Sands hotel met 3 torens en daarboven een plateau dat die torens verbindt. Op dat plateau een 150 meter lange infinity pool; zwemmen op de 57ste verdieping met het gevoel dat je zo de stad in kan zwemmen.

Toch is niet alles hoogbouw. De oudste gedeelten van de stad zijn bewaard en herbergen veel horecagelegenheden. ’s Avonds bruist het echt in Little India, China Town en langs de Singapore River. Alles is overal even netjes en aangeharkt. Voor vrije vogels misschien niet het ideaal. Daar komt bij dat in Singapore voor een borrel fiks betaald moet worden. Als je het uitkient is echter het eten weer zeer betaalbaar. Ook het perfect geregelde openbaar vervoer en taxi’s zijn niet duur.

 

Cruiseschip Ovation of the Seas

Wij maakten een 3-daagse cruise van Singapore naar Penang v.v. met de Ovation of the Seas van Royal Caribbean. Een zeer groot schip waar bijna 4200 passagiers op kunnen. De cruisegangers kunnen zich aan boord vermaken met skydiven, surfen, klimmen, botsauto’s, schaatsen en tientallen andere dingen. Het theater is prachtig en de shows zijn van een ongekend hoog niveau.

Wat ons op viel was dat er veel Aziaten aan boord waren, die zich helemaal op alle soorten van vermaak stortten. Alleen het zwembad lieten ze links liggen: te warm. Aziaten bewegen zich liever binnen met de airco op lekker koel, terwijl wij uit ons koude kikkerlandje het heerlijk vonden om in de zon bij het zwembad te luieren. We konden uitkiezen welk loungebed we wilden en als we wat gingen poedelen werden we in de gaten gehouden door soms wel 2 ‘lifeguards on duty’!

 

Het nadeel van veel Aziaten aan boord is dat dit niet het meest gezellige reisgezelschap is.

Als wij een paar tips mogen geven, dan adviseren wij:

  • Vlieg heerlijk met Singapore Airlines;
  • Boek een paar heerlijke dagen Singapore bij uw cruisevakantie;
  • Neem geen korte cruise, maar een cruise van minimaal 1 week; u ziet meer en u wordt niet omgeven door een hoeveelheid Aziatische ‘dagjesmensen’ en ziet u meer van het prachtige Azië;
  • Vaar met cruiseschip Ovation of the Seas als u veel vermaak aan boord wilt, want u komt zeker aan uw trekken;


Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan