De ultieme paklijst voor een zorgeloze cruisevakantie

Inpaklijst-Cruise

Inpaklijst-Cruise-Zee-Cruiseschip

Koffers en tassen

Harde koffers zijn van goede kwaliteit, maar in de hut zijn ze vaak te groot om onder het bed op te bergen. Neem dus bij voorkeur zachte koffers mee om ruimte te besparen. Toch harde koffers mee? Geef de cabinsteward een fooitje en vraag of hij ze in de berging kan zetten. Vergeet vooral niet een stevige (rug)tas mee te nemen voor excursies aan land.

Kleding aan boord

Informeer vooraf naar de kledingvoorschriften van de rederij. Sommige zijn casual, anderen meer chique. Tijdens formele avonden wordt een smoking (of donker pak) en een gala jurk op prijs gesteld. Sportkleding voor de fitness, zwemkleding, slippers, wandelschoenen voor excursies, vest tegen de kou van de airco, hoedje/petje tegen de zon.

Bagageregels

De hoeveelheid bagage aan boord is niet aan vaste regels gebonden. Het gewicht maakt rederijen niet veel uit, maar vliegtuigmaatschappijen helaas wel. Ook is het raadzaam om niet teveel mee te nemen wanneer u afhankelijk bent van een taxi. Uw bagage moet wel met u mee kunnen reizen. Koffers worden aan en van boord gehaald door crewmembers. Zorg ervoor dat de juiste kofferlabels aan uw koffers zitten met uw juiste hutnummer. Zo staat uw koffer netjes op u te wachten wanneer u bij uw hut aankomt.

Tip: wanneer u helaas uw koffers weer moet pakken voor de terugreis, houdt dan ook kleding bij de hand voor de volgende dag!

Geen paniek

Toch iets vergeten? Geen paniek, aan boord is veel te koop en in de grote havensteden die het schip aan doet is alles te krijgen. Wanneer u niet zonder bepaalde medicijnen of andere producten kunt, houdt dit dan altijd bij u in uw handbagage.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan