Amazone

De Amazone, beter bekend als de grootste rivier in Zuid Amerika. Met een lengte van 6.530 km. Uiteindelijk mondt de rivier uit in de Atlantische Oceaan. In dit gebied zijn geweldige regenwouden te vinden. U zult kleine dorpjes tegen komen die ver van de moderne cultuur liggen. Er zijn verschillende inheemse volken terug te vinden in het Amazone gebied. Er leeft hier dan ook een verscheidenheid aan flora en fauna. Er leven meer dan 5000 vis soorten en meer dan 1300 vogelsoorten. Een hele grote biodiversiteit dus! Het is mogelijk om met een cruise schip naar dit prachtige gebied te gaan. Maar natuurlijk zijn er ook diverse riviercruises mogelijk om de Amazone te bezoeken!

Beste tijd

De beste tijd om het Amazone gebied te bezoeken is tussen juni en september. Dan is het de droogste periode. Buiten deze maanden heeft u soms ’s middags kans op wat regen.

Populaire bezienswaardigheden

  • Manaus – Brazilië- 19e -eeuwse koloniale gebouwen, waaronder een mooi Operahuis en prachtige kerken.
  • Alter Do Chao – Brazilië – verschillende prachtige natuur parken en gebieden

Vliegreis

De cruises naar de Amazone vertrekken vanuit Ft Lauderdale of vanuit Buenos Aires en komen terug in Miami of Ft. Lauderdale. Sommige cruises vertrekken vanuit Manus. Zorg dat u genoeg tijd heeft om op uw vertrekhaven te komen. Wij raden aan om minimaal 2 dagen van te voren aan te komen zodat u de stad alvast kunt verkennen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan