Fjorden & Spitsbergen

Een poolcruise is een zeer bijzondere ervaring en wordt door velen beschouwd als een once-in-a-lifetime reis. Vaak wordt het ongerepte Arctische gebied gedefinieerd als het gebied binnen de poolcirkel en omvat het delen van Canada, Noorwegen, Groenland, IJsland en Rusland. Cruises naar dit gebied bieden een close-up van besneeuwde bergen, diepe fjorden en gigantische ijskappen. U kunt opmerkelijke dieren in het wild tegenkomen, waaronder ijsberen, poolvossen, walrussen, rendieren en walvissen, plus een prachtige verscheidenheid aan vogels. Ervaar de middernachtzon in Longyearbyen, verken de ruige kustlijn van Bear Island en geniet van de majestueuze landschappen van Spitsbergen.

Sommige Arctische cruises vertrekken vanuit grote Europese hoofdsteden zoals Londen, Kopenhagen of Oslo. Maar ook vanuit Amsterdam en Rotterdam! De kleinere schepen vertrekken soms uit kleinere havens in Noorwegen.

De meeste cruises duren tussen de 5 en 16 nachten, maar  enkele cruises duren langer.

Beste tijd

Het Arctische cruiseseizoen loopt van mei tot en met september. Hurtigruten biedt het jaar rond cruises aan naar de poolcirkel.

Spitsbergen-ny-alesund-huizen-bergen

Populaire bezienswaardigheden

  • Longyearbyen – Bezoek het Isfjord met een Polarcirkelboot en geniet van de prachtige landschappen om u heen.
  • Ny-Alesund – Bezoek het meest Noordelijke postkantoor wat tevens ook een museum is.

Vliegreis

De meeste cruises naar de Fjorden en Spitsbergen vertrekken redelijk dichtbij, zoals Amsterdam of Rotterdam. Naar Oslo of Kopenhagen is de vliegduur 1,5 uur. U kunt op dezelfde ochtend nog vertrekken. Wilt u de stad van vertrek nog verkennen? Boek dan uw vlucht een dag eerder en boek een nacht in een hotel!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan