Cruise naar Groenland

Altijd al gedroomd om ijsberen, rendieren, walvissen, magnifieke fjorden en ijsblauwe gletsjers te zien? Dan is een cruise naar Groenland zeker een aanrader! Vaak worden deze cruises gecombineerd met IJsland en Ierland/Engeland. Het landschap van besneeuwde ruige bergen, gletsjers en toendra’s.

Qaqortoq is een van de mooiste en meest feestelijke steden van Groenland en een centrum voor ambachtslieden en festivals. In de zomer is er het bloemenfestival, waar weelderige en kleurrijke bloemen de sprankelende ijsbergen omringen. Elk jaar komen artiesten en muzikanten samen voor de nationale feestdag van Qaqortoq, en in 1993 startte de lokale kunstenaar, Aka Høegh, “Stone and Man”, waar kunstenaars sculpturen in rotsblokken in de stad uithakken.

Terwijl u een dikke winterjas nodig heeft lopen de ijsberen triomfantelijk rond. Dit is een perfecte tijd om veel walvissen, zeevogels en ijsberen te zien.

Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, dieren, milieu of foto/videografie dit continent heeft het allemaal. Of u nu wilt wandelen, kajakken het kan allemaal. Het is mogelijk om een duik te nemen in het ijskoude water of u  rond te laten rijden op een slee. Tijdens deze tocht komt u langs traditionele vissersdorpen en Eskimo kampen.

Beste tijd

In sommige maanden heeft u ook kans om het noorderlicht of de middernacht zon te kunnen zien. De middernacht zon is te zien eind juni tot begin juli. Er is geen garantie! Net zo als het noorderlicht. De meeste kans om dit te zien is augustus of april.

Groenland-qaqortoq-fontein-plein

Populaire bezienswaardigheden

  • Prince Christian Sound – Dit is een waterweg tussen de Labradorzee en de Irmingerzee. Dit lange fjordensysteem biedt een adembenemend uitzicht op afkalvende gletsjers en steile bergen.
  • Qaqortoq – Bezoek de Stone en Man in het Qaqortoq museum of bekijk de vangst van de dag in de haven.

Vliegreis

De meeste cruises naar Groenland vertrekken vanuit Southampton of Amsterdam. U hoeft dus niet ver of lang te vliegen!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan