Hawaï

Cruisen naar Hawaii, het heeft een magische klank. Bij het horen van de naam krijgen we associaties over vulkanen, tropische verrassingen, bloemenslingers, surfen met hoge golven en een intens groene natuur. Hawaii is dan ook een ideale vakantiebestemming door de prachtige omgeving en het aangename klimaat.

De eilandengroep ligt midden in de Stille Oceaan en bestaat uit honderden vulkanische eilanden die zich uitstrekken over een gebied groter dan Europa.

De eilanden zijn heel verschillend van elkaar. Het ene eiland is weelderig begroeid en doorsneden met spectaculaire kloven en valleien. Op het andere eiland zijn prachtige stranden en nog een eiland verder is de natuur bedolven onder vulkanische lava. Het landschap is gevarieerd –woestijnachtig, grasland, moeras, regenwoud en hooggebergte. De flora en fauna is uniek: bijna 90% van de op Hawaii levende soorten komen nergens anders ter wereld voor.

Het zijn met name de volgende 6 eilanden die tijdens een cruise aangedaan worden door cruiseschepen: Oahu, Maui, Kauai, Hawaii (Big Island), Molokai en Lanai. Elk eiland heeft iets aparts te bieden.

De meeste cruises starten in Vancouver en varen naar Hawaii. Norwegian Cruise Line is de enige rederij die een roundtrip maakt van en naar Honolulu.

Beste tijd

Door de aangename temperatuur maakt het niet uit wanneer u naar deze prachtige bestemming gaat.

Verenigde-staten-hawaii-hilo-waterval

Populaire bezienswaardigheden

  • Hilo – Hawaii, Hier vind u de prachtige Akaka Falls. Ook de Volcanoes Nationial Park moet u beslist hebben gezien!
  • Honolulu (Oahu) – Waikiki Beach is een must see! Maar Pearl Harbor mag niet op uw lijstje ontbreken! Dit is heel indrukwekkend!

Vliegreis

Vertrek u vanaf Vancouver bent u ongeveer 12 uur onder weg. Wij raden u zeker aan om vooraf aan de cruise een extra nacht in een hotel te verblijven! Wanneer u met het schip aankomt in Hawaii is het leuk om er een aantal dagen aan vast te plakken en het eiland te ontdekken!

Een vliegreis naar Hawaii duurt rond de 22 uur. U heeft dan een tussenstop, er is geen directe vlucht.

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan