Panamakanaal

Een Panamakanaal cruise is een onvergetelijke ervaring. De doorvaart door het kanaal van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan. Tijdens een cruise door het 81 kilometer lange Panamakanaal kunt u genieten van de prachtige natuur.

Het Panamakanaal verbindt sinds 1914 de Caribisch Zee met de Grote Oceaan. Het kanaal loopt dwars door het tropische regenwoud van Panama. Tijdens de 8 tot 10 uur durende doorvaart geniet u dus van een mooie omgeving. Leuk als u tijdens uw cruise zowel de Caribbean als de Amerikaanse Westkust wilt aandoen. Het Panamakanaal vermindert de totale afstand die een schip aflegt aanzienlijk. Zo hoeft een schip dat van de oostkust naar de westkust van Noord-Amerika vaart door het Panamakanaal slechts de helft van de afstand af te leggen.

De doorvaart duurt meestal zo’n 8 tot 10 uur. Het hoogste punt van het Panamakanaal is maar liefst 25 meter boven de zeespiegel. Bij de Gaillardkloof bevindt zich het smalste gedeelte van het kanaal. hier bedraagt de breedte van het kanaal 70 meter. Daarentegen is het breedste deel 300 meter.

In 2016 is het Panamakanaal vernieuwd met nieuwe sluisdeuren, kanalen en waterbassins. Met de vernieuwingen is de capaciteit van het Panamakanaal verdubbeld. Hierdoor kunnen er dagelijks meer en grotere schepen het Panamakanaal passeren. De sluizen zijn 305 meter lang en 33,53 meter breed. Een schip mag maximaal 32,53 meter breed zijn, anders kan het schip de sluis niet passeren. Het geavanceerde waterbeheer en het ontwerp van de sluizen maken het Panamakanaal een indrukwekkend technisch wonder.

De gemiddelde cruise duurt tussen de 10 en 15 nachten. De cruises vertrekken vanuit Ft. Lauderdale en Miami.

Beste tijd

Het seizoen voor een Panamakanaal cruise is tussen september en april.

Panama-Kanaal-Cruise-Schip-Sluis

Populaire bezienswaardigheden

  • Colon – Panama – Bezoek het Gatun Locks en het Gatunmeer. Hier kunt u ook de Gatun Dam bewonderen!
  • Panama City – Panama – Deze prachtige stad heeft een rijk koloniaal verleden, wat nog goed te zien is. De wijk Casco Viejo is de historische oude stad van Panama-stad. De laatste jaren heeft ​deze wijk zich ontwikkeld tot een hippe plek, vol met restaurants, wijnbars en kunstgalerijen.

Vliegreis

De vliegtijd bedraagt ongeveer 10 uur voordat u in Miami of Ft Lauderdale aankomt. Zorg ervoor dat u minimaal 1 hotelovernachting heeft voor uw cruise. Zo hoeft u zich nergens druk om te maken! Hulp nodig bij het uitzoeken van uw hotel of vlucht? Wij helpen u hier graag bij!

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan