Westelijke Caribbean

De West-Caribbean is één van de meest populaire cruisegebieden. Het spreekt alle soorten toeristen aan, van beginnende cruisers tot ervaren reizigers en van gezinnen met jonge kinderen tot koppels die gouden jubilea vieren. De warme temperaturen in de regio, de ontspannen sfeer en het brede scala aan activiteiten – sightseeing, winkelen en watersporten – trekken jaarlijks miljoenen mensen naar het gebied.

Bezoek populaire steden in de regio Yucatan in Mexico, bekend om zijn oude Maya-ruïnes en witte zandstranden. Spetter rond in Dunn’s River Falls in Jamaica of neem een duik in Cozumel. Sommige cruises in West-Caribisch gebied stoppen in het eclectische Key West, waar winkelstraten, verbazingwekkende kunstgalerijen en levendige bars de gasten aan wal verwelkomen.

Bestemmingen zoals Belize en Honduras zijn in opkomst als populaire cruisebestemmingen in het West-Caribisch gebied en goed bereisde cruisers zoeken naar nieuwe en ongebruikelijke bestemmingen om te verkennen. En van tijd tot tijd worden havens in de oostelijke Caribbean of de Zuidelijke Caribbean, de Bahama’s, Midden-Amerika en Zuid-Amerika ook bezocht op West-Caribische routes.

West-Caribische cruises vertrekken meestal vanuit Amerikaanse havens langs de Gulf Coast en Florida, vanuit steden als Galveston, New Orleans en Port Canaveral, evenals Fort Lauderdale en Miami.

West-Caribische cruises duren doorgaans 4 tot 14 nachten, hoewel er mogelijk langere routes zijn.

Veel schepen wisselen 7-daagse oostelijke en westelijke routes af, waardoor passagiers de mogelijkheid hebben om rug-aan-rug cruises te kopen en op één schip te blijven voor een vaart van 14 nachten.

Beste tijd

De West-Caribbean zijn gezegend met voortdurend zacht, aangenaam weer, waardoor het het hele jaar door een cruisebestemming is.

Jamaica-montego-bay-strand-zee.jpg

Populaire bezienswaardigheden

  • George Town – Grand Cayman – Wandel over 7 Miles Beach en snorkel of zwem met de pijlstaartroggen!
  • Falmouth – Jamaica – Maak een cruise op een bamboevlot over de Marthe Brea River. U geniet van een prachtig uitzicht. Geniet met uw partner van een romantische rit!

Vliegreis

U ontkomt er niet aan om te vliegen. U heeft rechtstreekse vluchten naar de verschillende vertrekhavens. Wij raden u aan om minimaal 1 hotelovernachting te nemen voordat uw cruise vertrek. Zo komt u alvast in de vakantie stemming en kunt u ontspannen op reis!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan