Eindelijk weet je de weg op je cruiseschip

Nieuw aan boord: de App MSC for Me

Mijn 10-jarige dochter vindt het helemaal geweldig aan boord van een cruiseschip. Het maakt haar niet uit met welke cruiserederij we varen, als er maar een leuke kidsclub is, ze lekker kan zwemmen, af en toe ‘een leuk plaatsje’ (Barcelona, Napels, Istanbul?) mag bezoeken en ze zelf haar avondeten mag kiezen. Alleen aan boord weet ze eigenlijk niet zo goed waar alles is. MSC gaat haar favoriete rederij worden, want die heeft nu een App geïntroduceerd die aangeeft waar je bent en gaat!

Laten we eerlijk zijn. Tijdens je cruise even de weg kwijt zijn aan boord overkomt niet alleen kleine meisjes. Zelf beroep ik mij op een bijna onfeilbaar richtingsgevoel en toch loop ik nog wel eens in zo’n lange gang de verkeerde kant op. Of precies aan de verkeerde kant van het schip. En niet eens alleen ’s avonds laat na een gezellige avond in de bar. Dus, zo’n App (Adroid en Apple) is eigenlijk voor iedereen een uitkomst.

MSC Seaside

Toch zullen we nog wel even moeten wachten voordat we er op elk cruiseschip van kunnen profiteren. De mooie MSC Seaside en MSC Meraviglia hebben nu nog als enige deze geweldige infrastructuur aan boord. Dan heb je het wel over 665 acces points en 3275 draadloze bakens (Seaside). Deze ‘beacons’ werken via bluetooth.

MSC is van plan de rest van hun vloot ook te gaan voorzien van een dergelijke infrastructuur. Gezien de huidige kosten en grootte van de beacons moet dat zeker te doen zijn.

Voordelen

Als bijkomend voordeel is er een continue communicatie met de passagiers mogelijk. Hopelijk gaat dit wat schelen in al die mededelingen in tig talen welke meerdere malen per dag door de speakers knallen. Verdere voordelen? Er zullen minder rijen zijn doordat je online informatie kunt krijgen over en kunt reserveren voor shows, excursies en diners, er zal minder papier verspild worden, de passagiers zullen verrast worden door nuttige en leuke weetjes; plus ik kan mijn dochter lokaliseren (maar dat vertel ik haar natuurlijk niet!). Volgens MSC biedt het systeem meer dan 130 slimme mogelijkheden om je cruisevakantie optimaal te benutten. Nadelen? Mijn dochter zal nog vaker haar telefoon in haar hand hebben. En dat tijdens de vakantie!

Ik ben er van overtuigd dat dit een succes gaat worden en meerdere rederijen snel zullen volgen. Dat zou top zijn, want dan weet mijn kleine meisje tijdens elke cruise waar ze aan boord is. Maar tot die tijd boeken we onze volgende cruise mooi op de MSC Seaside of MSC Meraviglia!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan