Geld besparen aan boord van een cruiseschip

Captain Cruise heeft voor u “6 manieren om geld te besparen aan boord van een cruiseschip”

1) Ontdek de havensteden zelf!

De georganiseerde excursies van de rederij kunnen flink aan de prijs zijn. Met een beetje voorbereiding zijn havensteden prima zelf te ontdekken. Taxi’s vlakbij het schip hanteren vaak duurdere tarieven dan de taxi’s die een paar honderd meter verderop staan. Captain Cruise geeft als u dat wilt bij boeking hele leuke insider tips over de havensteden. Ook kan en in sommige steden prima gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer. In sommige steden adviseren we juist om een wel een excursie te nemen via de rederij. Zoals in Sint Petersburg. Hier bent u verplicht om een visum op zak te hebben. Dan is een excursie goedkoper en scheelt het u veel geregel. Ook in sommige steden in Azië zoals Beijing adviseren wij een excursie vanuit de rederij. In deze stad is het lastig om te communiceren. Zelfs taxi chauffeurs spreken geen tot weinig Engels.

2) Lunch aan boord

Indien u een havenstad heerlijk op eigen houtje aan het ontdekken bent en u bent niet te ver verwijderd van het schip, ga dan weer aan boord om te lunchen. Dit is vanzelfsprekend inclusief en vaak van een hoger niveau dan aan land.

3) Dranken pakketten zijn vaak interessant

Het grootste deel van de rederijen bieden package-deals voor dranken, zowel non alcoholische als alcoholische dranken. Boek deze vooraf via onze reserveringsmedewerkers of vraag ernaar aan het begin van uw cruise (indien het niet spontaan wordt aangeboden) en maak voor u zelf een rekensom. Wanneer u geen grote drinker bent kunt u beter losse drankjes bestellen. Celebrity, Costa, Royal Caribbean, MSC zijn voorbeelden van rederijen met veel verschillende drankpakketten. Wanneer u een drankpakket afsluit moet u dit doen voor de gehele hut.

Royal-Caribbean-International-Cocktail-Drankjes-Pina-Colada

4) Spa en Wellness

De tarieven voor Spa behandelingen staan gelijk aan 5 sterren resorts aan land. Op veel schepen wordt echter met ‘daluren’ gerekend. Op havendagen en de eerste dag van de cruise, kunnen tarieven soms tot 30% dalen. Vaak vind u interessante aanbieding in uw dailyprogram. Bij sommige rederijen zijn er speciale Spa-hutten. Deze hutten geven u toegang tot de Spa zonder extra bijbetaling. Wanneer u hier veel gebruik van maakt van de Spa is dit het overwegen waard!

5) De fotograaf  aan boord

Een professionele fotograaf maakt op de loopplank of in de dinerzaal mooie foto’s van u, maar deze foto’s zijn erg prijzig. Neem zelf een camera mee en vraag een medepassagier een foto te maken van uw reisgezelschap. Vaak zijn deze foto’s nog spontaner ook. En als de professional toch een topfoto heeft gemaakt, koop deze dan op het eind van de cruise, dan kunt u soms aanzienlijke kortingen verkrijgen. Bij sommige rederijen kunt u ook kiezen uit een foto pakket. U krijgt dan voor een bepaald bedrag alle gemaakte foto’s! Dus laat dan zoveel mogelijk foto’s maken!

6) Gebruik geen WIFI aan boord

WIFI gebruik aan boord is heel duur, tot wel 50 dollar per uur. Beperk internet gebruik daarom tot in de stad, bijvoorbeeld in een koffietentje waar het vaak gratis is. Als het schip in de haven ligt is er soms al een mogelijkheid om het gratis WIFI signaal van de cruiseterminal op te pikken. Wilt u toch gebruik maken van internet aan boord koop dan een pakket en niet per minuut. Doordat de verbinding via de satelliet gaat is deze vaak traag, zeker wanneer het schip op zee is.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan