Groepscruise Oceania Vista Istanbul – Athene

C&O Travel organiseert van ,,,,,,,, 2024 een prachtige groepscruise met vertrek vanuit Istanbul met bestemming Athene.
De reis wordt begeleid door C&O Travel cruisespecialist Philemona……
U cruist naar bijzonder fraaie bestemmingen langs westkust van Klein-Azië (Turkse Unesco Ephese) naar intieme havens als Patmos in de Egeïsche Zee.
U bent meerdere dagen te gast in een van de oudste steden ter wereld Jerusalem met highlights Betlehem, Haifa, Ashdod, Masada en Herodes.
Uw schip meert een dag aan in het Limassol van Cyprus en een volgende stop maakt u in Rhodos.
Na een dagje Bodrun cruist u naar 2 prachtige Griekse eilanden Kreta naar Mykonos.
U cruise eindigt in Athene. Aansluitend dezelfde dag vliegreis Athene……..

Wat maakt deze cruisereis zo bijzonder?

• Professionele, ervaren en bevlogen reisbegeleiding.
• Extra nacht in Istanbul.
• 12 dagen aan boord van de nieuwe Oceania Vista.
• Genieten van de culinaire ervaringen aan boord.
• Extra nacht in Israël met de mogelijkheid om excursies te maken naar o.a. Jerusalem of Massada.
• Bezoek aan Limassol, de grootste kuststad van Cyprus.
• Interessante havens in 4 landen; Turkije, Israël, Cyprus en Griekenland.
• Ruim boordtegoed om excursies te boeken.

 

Programma

Dinsdag 29 oktober: Vlucht naar Istanbul
Alvorens wij aan boord gaan van de VISTA hebben wij, na de vlucht naar Istanbul, een extra nacht in deze stad van duizend en één nacht.
De stad waar de Bosporus een zichtbare grens trekt tussen Europa en Azië.
U landt om …….in Istanbul zodat u nog ruim tijd heeft om de stad te verkennen.
Ons hotel ……..is centraal gelegen……
Excursie olv gids???

Woensdag 30 oktober: Istanbul en inscheping
Nadat u nog tot in de late middag Istanbul heeft verkend, gaat u aan boord van Oceania Vista.
Verken het prachtige schip. Als u wilt, neem ik u in de loop van de middag graag mee op een Tour over uw “thuis” voor de komende 12 dagen.
Geniet van uw mooie hut, de voortreffelijke restaurants, een heerlijke kop koffie en maak, indien gewenst, nader kennis met uw medereizigers.

Donderdag 31 oktober: Izmir
Tip voor vandaag:
Ephese en het huis van Maria als hele dag excursie. Een van de UNESCO erfgoed sites die we deze reis zullen bezoeken.
Ook het oude theater met wel 24000 zitplaatsen is indrukwekkend.
Als u Ephese wilt bezoeken maar hier geen hele dag aan wilt besteden dan kunt u kiezen voor een halve dagexcursie met bezoek aan de tempel van Artemis.
De tijd die dan overblijft invullen met een ontspannen wandeling over de Oceanfront promenade Kordonbuyu en wellicht genieten van de heerlijke najaarszon.

Vrijdag 1 november: Patmos
Hier gaan we voor anker en gaan met tenderboten aan wal.
De verhalen uit de Bijbel komen op deze reis veelvuldig aan bod. Zo staat Patmos bekend om de grot waar de apostel Johannes verbleven zou hebben tijdens de periode van zijn verbanning. Ook het klooster van de heilige Johannes herbergt prachtige fresco’s daterend uit de 12e eeuw en is zeker een bezoek waard.
Houdt u van de Griekse keuken en folklore, dan is een uitstapje naar Restaurant Aloni echt een aanrader. Lekker eten, muziek en dans brengen u helemaal in Mediterrane sferen.
De zon- en rustzoeker kan gaan genieten van prachtige stranden waaronder Kambos Beach met zijn azuurblauwe zee.

Zaterdag 2 november: Zeedag
Heerlijk even tot rust komen, uitgebreid ontbijten in de Grand Dining staat voor mij dan meestal op het programma. Niks moet, alles mag.
Rond 11 uur s ochtends en rond 4 uur ben ik meestal te vinden in Baristas waar werkelijk de beste echte Italiaanse koffie in alle soorten en maten wordt geserveerd. Een klein bakkerijtje aangrenzend, zorgt voor overheerlijke kleine lekkernijen. En dit alles is inclusief.
Gaat u naar een van de lezingen die over de toekomstige aanleghavens of verdiept u zich in een mooi boek?
’s Avonds uitgebreid dineren, wellicht in een van de specialiteitenrestaurants die ook inclusief zijn. Daarna naar de show en als afsluiting een lekker drankje in een van de sfeervolle bars.

Zondag 3 november: Ashdod/Jerusalem
De mix van diverse religies, de daarbij behorende geschiedenis en gebouwen maakt Jerusalem tot een van de meest intrigerende steden ter wereld en dus ook van deze reis.
Ik zelf heb Israël als een van de hoogtepunten uit mijn rijke reisleven ervaren. Een bezoek aan deze historische stad mag absoluut niet ontbreken op deze reis. Een lange enerverende dag ligt voor u maar het wordt zeker onvergetelijk. Laat u meevoeren door de verhalen van uw gids. We bezoeken belangrijke plekken in Jerusalem, o.a. de Klaagmuur, de oude stad en het Joodse kwartier.
Moderne technieken brengen u op een andere locatie in een virtuele wereld zodat u terechtkomt in de tempel van Herodes 2000 jaar geleden.
Een bezoek aan Herodes’zomerpaleis en de begraaplaats in Herodion National Park staan ook op het programma.

Een andere plaats van betekenis is Bethlehem. Ons allemaal bekend als de geboorplaats van Jezus en hier staat uiteraard een bezoek aan de Geboortekerk gepland. Als aandenken wordt hier veel houtsnijwerk van hout van Olijfbomen aangeboden. Bij mij staat elk jaar rond Kerst een klein stalletje uit Bethlehem bij de boom, een bijzondere herinnering aan Bethlehem.

Ik kan niet nalaten om u zoveel mogelijk ideeën aan de hand te doen om deze reis tot iets onvergetelijks te maken.
De berg Masada, ook een UNESCO site, vertelt het verhaal van de enorme wilskracht van de Joden door jarenlang stand te houden boven op de berg terwijl ze belegerd werden. Alleen al de rit ernaar toe, dwars door de Negev woestijn en een bezoek aan de Dode Zee maakt deze tocht onvergetelijk.

Maandag 4 november: Haifa Jerusalem
Dinsdag 5 november: Haifa Jerusalem
Ook van hieruit zijn excursies zoals vanuit Ashdod mogelijk.
Haifa is een mengelmoes van culturen. De hangende tuinen van de Bahai Gardens zijn beroemd genoeg om te willen bezoeken.
Nazareth is vanuit Haifa goed te bereiken en ook dit is een stad met grote historische achtergrond. Hier ontving, volgens overlevering, Maria de boodschap van de aartsengel Michael. De basiliek die hier gebouwd is ter nagedachtenis hieraan, kan bezocht worden evenals het meer van Galilea dat ook een grote rol van betekenis in de christelijke historie heeft gespeeld.

Een bezoek aan een Kibboets en de Golan Hoogte is tevens een mogelijkheid om zoveel mogelijk van dit intrigerende land te zien.

Woensdag 6 november: Limassol
Een stad en regio die wellicht niet zo tot onze verbeelding spreekt maar in het verleden een cruciale rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de middellandse zee.
Als ik aan Cyprus denk dan zie ik ruïnes, majestueuze bergen en adembenemd mooie stranden omringd door een landschap vol met citroen-sinaasappel- en olijfbomen.
Richard Leeuwenhart trouwde hier met Berengaria van Navarra en de machthebbers van het oude Venetië hebben hier jarenlang de scepter gezwaaid.
Een van de Tours brengt u naar het Kasteel Kolossi, waar Richard Leeuwenharts naam aan verbonden is en geniet van de prachtige Grieks-Romaanse mozaïken in de oude stad Kourion.

De hoofdstad Nicosia, de enige stad in Europa die wordt opgedeeld in een Grieks en Turks gedeelte kan bezocht worden en met uitleg van de gids wordt heel veel duidelijk over verleden maar ook over het heden.

Houdt u van lokaal (hand)werk? Genoeg te genieten, van het weven van manden tot het maken van wijn, kaas en op ecologische wijze tuinieren, Limassol heeft veel te bieden.

Donderdag 7 november: Rhodos
Misschien bent u na zoveel indrukken gewoon toe aan een dagje niks, dan is Rhodos “The place to be.”
Een voortreffelijke lunch met de voeten in het zand zou zo maar op het programma kunnen staan. Onderweg kan gestopt worden voor een fotomoment van de oude stad van Rhodos, ook weer een UNESCO site.
Rhodos is het eerste mediterrane eiland dat voor haar elektriciteit geheel zelfvoorzienend kan functioneren, interesse? tijdens een excursie krijgt u hier alles over uitgelegd.
Ook hier genoeg te bleven op historisch en oudheidkundig gebied.

Vrijdag 8 november: Bodrum
Bekend als een van de meest gewilde badplaatsen aan de Turkse kust mag Bodrum niet ontbreken.
Ook al varen we al 10 dagen over zee, een dagtocht op een Gulet, een typisch Turkse twee- of driemaster is een belevenis op zich. De mooie baaien en het helderblauwe water nodigen uit om een duik te nemen, een meer ontspannen moment om Bodrum te ervaren kan ik me amper voorstellen.

Een bezoek aan het Bafa meer is meer dan de moeite van een bezoek waard. U krijgt hier de gelegenheid om te zwemmen in het kristalheldere water. Spot pelikanen en zee-adelaars.
Geniet na van de frisse duik tijdens een lunch met traditionele turkse gerechten.
De ruïnes van Herakleia en de tempel van Athena staan vervolgens op het programma van deze excursie.

Zaterdag 9 november: Heraklion, Kreta
We hebben inmiddels al veel gezien op allerlei gebied in en buiten de aanleghavens.
We kunnen elke dag genieten van de heerlijke gerechten aan boord.
Is het vandaag een idee om op culinaire Tour te gaan?
Samen met de Chef gaan we aan land en ruiken de smaakvolle ingrediënten van wat straks een heerlijke maaltijd gaat worden.
Van Verse rozemarijn tot rijpe olijven, de Chef vertelt u er alles over.
De lunch die u gaat gebruiken ademt de hele sfeer van dit eiland en u krijgt een indruk hoe Kreta de geboorteplaats is geworden van de gezonde mediterrane Keuken met aandacht voor de rijke lokale ingrediënten.

Een andere mogelijkheid is om het paleis van Knossos te bekijken.
1900 voor Chr. was hier een oude stad gevestigd en de overblijfselen zijn de ruïnes die jaarlijks vele bezoekers trekken.
In Heraklion krijgt u tijd om souvenirs te kopen, voor uzelf of voor het thuisfront.

Zondag 10 november Mykonos, tenderhaven
Zoveel indrukken opgedaan, oneindig veel foto’s gemaakt en daar komen vandaag de witte huizen aan de kust van Mykonos als kers op de taart bij.
Uitrusten?
Neem een Strand Transfer en laat het ritme van de golven op het strand van Kalafatis Beach of Elia Beach u mijmeren over deze prachtige reis.
Activer?
Ga snorkelen of huur op een van deze stranden een windsurf uitrusting en neem een verfrissing in een van de plaatselijke tavernes of restaurants

Uw historische interesse nog steeds aanwezig?
Het Panagia Tourliani Klooster uit de 16e eeuw wacht op uw bezoek. Struin daarna door de straten met de charmante witgekalkte huizen. Uw gids vertelt u alle ins en outs van dit stadje.

Maandag 11 november: Athene
Hoofdstad van Griekenland en tevens onze ontschepingshaven.
Na het ontschepen met een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.
Met een enorm schat aan mooie herinneringen en wellicht nieuwe vrienden kunnen we vast en zeker terugkijken op een reis die in elk opzicht de moeite waard was.
Vandaag staat ook u terugvlucht gepland om……

Datum:

29 okt t/m 11 november 2024

Prijs:

€ …………….

Inbegrepen

 • Vliegreis met….
 • Cruise met Oceania Vista
 • De cruise in volpension op basis van dubbele bezetting in de hut
 • Simply More voordelen: onbeperkt wifi + dranken tijdens lunch & diner + $…….boordkrediet/hut voor excursies
 • EXTRA: fooien inbegrepen, exclusief bij……..
 • EXTRA: $100 boordkrediet/ hut
 • Alle maaltijden aan boord van de Vista
 • Alle entertainment aan boord is inbegrepen
 • De havengelden en de BTW zijn inclusief

Niet inbegrepen

 • Reis en annuleerverzekering
 • Toeslag 1 pers hut/suite op aanvraag
 • De vluchten & transfers heen/terug (richtprijs € 599 pp)
 • Uw persoonlijke uitgaven zowel aan boord als aan wal

Belangrijke informatie

 • U dient tijdens de reis een geldig paspoort in uw bezit te hebben.
 • Wij adviseren u met het boeken van uw excursies


Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan