Grotere zwembaden op cruiseschepen!

Er komen veel cruiseschepen bij. Daardoor is er behoefte aan veel nieuwe cruisepassagiers, want anders varen deze drijvende paleizen straks half leeg rond. Om zoveel mogelijk mensen te verleiden een cruise te boeken, worden de meest waanzinnige innovaties geïntroduceerd. Maar is het niet eens tijd om het zwembad aan boord te innoveren? Of platweg gezegd: te vergroten? Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een kind gehoord dat geen leuke cruisevakantie heeft gehad. En zeggen we niet: als er maar water is, dan hebben de kinderen een topvakantie. Aangevuld met het: als de kinderen genieten, dan genieten de ouders ook. Nu is er natuurlijk water genoeg rond een cruiseschip, maar óp een cruiseschip valt dat reuze tegen.

Waterpret op een cruiseschip

Honderden ligbedjes rond een badje van 4 bij 10 meter. Als je geluk hebt, ligt er nog een ondiep randje van een meter om heen. Als je pech hebt, dan wordt er om de haverklap één-of-ander imbeciel spelletje in het zwembad georganiseerd, zodat je kinderen uit het mini-badje verbannen worden. Natuurlijk worden er in de Caribbean veelvuldig bestemmingen aangedaan waar waterpret de boventoon voert. Sommige rederijen hebben zelfs een eigen eiland gekocht om de cruisepassagiers te plezieren met snorkel- en zwemplezier. De behoefte aan waterpret wordt dus wel onderkend door de rederijen.

Meer cruisepassagiers

Maar waarom wordt die erkenning niet aan boord tot uiting gebracht? We zijn er toch allemaal van overtuigd dat dit meer cruiseboekers gaat trekken? Met als bijkomend voordeel dat veel mensen ook aan boord blijven in de diverse havens. Zelf weet ik nog goed dat mijn dochter zo rond haar 10de op cruise regelmatig zei “ … nu even niet naar zo’n plaatsje te hoeven” (daar bedoelde ze dan Barcelona, Napels of Marseille mee), want ze bleef liever aan boord. Het zwembad was dan lekker rustig en daar waren we uren in bezig.

Een veilig, echt zwembad

Inmiddels zien we wel steeds meer kids-waterzones op schepen verschijnen voor de combinatie spetteren en spelen. Je voeten worden er nat, maar je zwembroek blijft er droog. Dit moet dan het alternatief zijn voor het echte zwembad. Natuurlijk is men terecht bang voor de grote hoeveelheid water die in beweging kan komen bij een zwaardere golfslag. Maar als je kan schaatsen op zee, kan tokkelen over een schip, een uitzichtpunt op 60 meter hoog kan creëren, een bierbrouwerij aan boord kan runnen, dan moet het toch ook mogelijk zijn om iets te verzinnen om je klanten van een veilig, echt zwembad tijdens hun cruise te laten genieten?Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan