Noordam

De ms Noordam werd in 2006 in de vaart genomen en is het nieuwste schip in onze befaamde Vista-klasse. Het schip dankt haar naam aan het noordpunt van een kompas en is voorzien van de modernste technologieën in de branche en op het gebied van milieunormen zoals een diesel-elektrische krachtcentrale voor optimaal energiegebruik en een Azipod aandrijvingsysteem voor een maximale manoeuvreerbaarheid.

Aan boord van de ms Noordam vindt u schilderijen van museumkwaliteit zoals een olieschilderij van de stad Utrecht uit 1842, evenals contemporaine kunst zoals een serie foto’s van grote muzieknamen als Dizzy Gillespie en BB King. Een van de meest waardevolle stukken aan boord van het schip is een opmerkelijk ingelegde kist geflankeerd door 17e eeuwse gekerfde houten barokke kolommen. De kist die in 1885 in Duitsland is gemaakt is ingelegd met ivoor en edelstenen. Leidt uzelf rond aan boord met een IPod-gids voor een volledige tour van de kunstcollectie van de Noordam. De ms Noordam is het schoolvoorbeeld van klassiek en stijlvol reizen op zee met hedendaags comfort en moderne voorzieningen.

De sfeer op de elegante ms Noordam is er een van comfort, ruimte en rust terwijl u in 2008 – 2009 naar het zonnige Caraibisch gebied of naar het romantische Europa vaart.

 

cruiseschip - Holland America Line - Noordam - Pinnacle Grill

Noordam, kleinschalig en sfeervol

De  Noordam biedt een intieme en hoogwaardig cruise ervaring.
Een zeer gewaardeerd schip uit de Holland America Line Vista-klasse. Verken de vele geneugten van een kleiner en intiem cruise schip, met persoonlijke aandacht en een geweldige ambiance. De imponerende ingang van het Atrium met drie niveaus en een extreem grote kristallen kroonluchter.

De hutten bieden volop genot en er zijn 3 categoriën binnen, buiten (raam) en balkon.
Daarbij de suites zoals  Penthouse Verandah Suite, Deluxe Verandah Suites en de Superior Verandah Suites.

Restaurants aan boord

Op de Noordam is er een gevarieerd aanbod aan restaurants, bars, clubs, lounges, een casino, shows in Broadway-stijl, 2 zwembaden, waarvan één met een glazen schuifdak en een belastingvrije winkelgalerij. Foodies zullen massaal naar het Culinary Arts Centre komen, met een ultramoderne keuken, speciale gastronomische presentaties, kooklessen en wijnproeverijen.

Vista Dining Room: een eetzaal met een onberispelijke service en een uitgebreide wijnkaart. Vijfgangenmenu’s met keuze uit de continentale keuken of vegetarische en dieetgerechten.

Pinnacle Grill: in deze intieme gelegenheid kunt u terecht voor een stijlvol diner met verfijnde gerechten. Reserveren verplicht. Sterling Silver handgeselecteerde kwaliteitsbiefstuk, verrassende zeevruchtengerechten en een keur aan wijnen die door Wine Spectator als ‘excellent’ betiteld werden, alles geserveerd in een decor met Bvlgari® serviesgoed, Riedel® glaswerk en Frette® tafellinnen

Lido Restaurant: biedt u een ontspannen sfeer van het ontbijt tot en met het diner en een ruime keuze verse, op bestelling bereide specialiteiten.

Het door Food and Wine Magazine gepresenteerde Culinary Arts Center: onze moderne demonstratiekeuken die interactieve kooklessen voor fijnproevers aanbiedt onder leiding van onze eigen chef-koks of culinaire gasten

Explorations Cafe, gesteund door The New York Times: een koffielounge in een comfortabele omgeving waar u toegang hebt tot een uitgebreide bibliotheek, kunt surfen op internet en u e-mails kunt lezen of gewoon rustig de krant kunt lezen.

 

 

cruiseschip - Holland America Line - Noordam - Piano Bar

Shows en vermaak

Bars, lounges en het zeer gewilde Crow’s Nest, bieden de ideale plek voor een drankje en gezelligheid.

Relax in de Greenhouse Spa & Salon, met professionele schoonheids- en wellness  behandelingen.
Neem een ​​yogales in de veelzijdige gym of ren een rondje op het Promenade-dek rondom.
Daarnaast is er een fraaie kunstgalerie en een internet kantoor.

Geniet iedere avond van een wervelende show in Las Vegasstijl.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan