Koning(in) te rijk op de Queen Elizabeth

Je zult maar plots gebeld worden op een gewone donderdagmiddag of je op zaterdag naar Southampton wilt vliegen om daar aan boord te gaan van de Queen Elizabeth voor 2 dagen. Daar hoefde ik, cruisespecialist Ilze Juffermans, niet lang over na te denken. Even de galajurk uit het stof halen, en we kunnen gaan. De Queen Elizabeth is een cruiseschip van de Engelse rederij Cunard. De vloot bestaat verder uit de Queen Victoria en de Queen Mary 2. Één voor één prachtige, traditionele cruiseschepen.

Queen Elizabeth: stijlvol en elegant

Ik werd eerlijk gezegd overdonderd door de perfectie aan boord. Aan alles lijkt gedacht, en het interieur ziet er uit om door een ringetje te halen. Alles is zo stijlvol, en elegant: het prachtige atrium, de schitterende Ballroom zaal, het luxe restaurant en het fijne theater, alles is piccobello in orde. Ook buiten is het net zo goed voor elkaar. Een mooi zwembad en zonnedek op het achterdek, het meer beschutte zwembad in het midden van het schip, en zeer georganiseerd activiteitendek met jeu de boules baan, tennisbaan, shuffleboard, het Franse spel croquet en groot schaakspel.

 

Rust en ontspanning aan boord bij Cunard

Ook de fitnesszaal zag er ruim en netjes uit, en met de rondleiding door de Spa zagen we ook het ontspannende thermaal bad. Het voelde ​rustig aan op de Queen Elizabeth, en dat kwam denk ik door de hogere leeftijd van de medepassagiers, voornamelijk 70+-ers. Het was overal heerlijk rustig, bij het zwembad, bij het buffet, bij de show, geen rijen, geen luide muziek of geschreeuw. Zelfs op een zeedag was dit het geval, wat toch vaak de drukke dag aan boord is. Dus wil je tot rust komen, dan zit je bij deze rederij helemaal goed, ontspanning ten top. Het is puur genieten van het schip, de omgeving en het weer.  Mocht je dus eventueel van drukke disco’s houden en het laat willen maken, dan moet je niet bij Cunard zijn. Daar zijn weer andere cruiselines voor.

Formele dresscode

Erg leuk om een goede impressie hebben van deze rederij omdat de schepen van Cunard steeds vaker Nederland aandoen met Rotterdam als opstaphaven.  Wel goed om te weten: de Engelse cruisemaatschappij is wel vrij strikt qua dresscode.  Op de formele gala-avond zie je dus echt de (meeste) heren in smoking en de dames in een galajurk, en op de informele avond de heren met jasje en de dames in jurk of net broekpak. Wel iets om rekening mee te houden dus, de één houdt er wel van, de ander niet. Maar ik moet zeggen, het zorgt wel voor een speciale ambiance, om iedereen zo elegant te zien – past wel helemaal in het plaatje met het prachtige cruiseschip Queen Elizabeth.

Mocht u meer willen weten, vraag het mij! Ik adviseer u graag over de de juiste cruise voor u! Bel: 088-5018501.

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan