Cruise Noorwegen – Bewonder de prachtige natuur

Noorwegen kent een adembenemend landschap met fraaie uitzichten.

Een cruise naar Noorwegen betekend indrukwekkende natuur, de adembenemende Noorse fjorden en vele actieve excursies. Heeft u nog nooit een cruise door de Noorse fjorden gemaakt? Dan is dit echt een must voor op uw bucketlist! Bezoek het land van Vikingen en trollen, vaar langs de kustlijn door de fjorden en neem als hoogtepunt het noorderlicht waar (sept-maart). Daarnaast kunt u tijdens uw cruise ook nog orka’s en walvissen tegenkomen!

Ervaar de knusse sfeer van de Noorse dorpjes

De Noorse ​natuur met prachtige bergachtige landschappen en de fjorden spreken voor zich. Maar vergeet bij een cruise naar Noorwegen vooral niet te denken aan de de pittoreske dorpen. Tijdens ​de ​reis worden verschillende bestemmingen aangedaan, zoals Flåm, Bergen en Ålesund. Ieder dorpje is uniek en heeft vanzelfsprekend een prachtige omgeving.

 

cruise-noorwegen-flam-trein-landschap

Ontdek de schoonheid tijdens een cruise naar Noorwegen

Noorwegen kent vele fjorden. Deze door gletsjers uitgesleten dalen met steile kliffen en hellingen komen in Scandinavië veel voor. In Noorwegen komen ze het meeste voor. Zo zijn Eidfjord, Hjørundfjord en Sognefjord enkele bekenden fjorden voor cruisers. Eén van de meest imposante fjorden is de Geirangerfjord.

“Eén van de mooiste Noorse fjorden is de Geirangerfjord”

Een bezoek aan Geirangerfjord heeft veel moois te bieden. Zo vaart u langs de Zeven Zusters waterval. Hier stroomt het water in de buurt van de Knivsflå bergboerderij in zeven afzonderlijke stromen naar beneden. Over een breedte van 300 meter maakt het water een vrije val van wel 250 meter op het hoogste punt. Daarnaast kunt u genieten van de idyllische omgeving vanaf verschillende uitzichtpunten en deelnemen aan de actieve excursies, zoals bergwandelen en kajakken. Kortom een Cruise naar Noorwegen is veelzijdig en laat u mooie plekken zien!

Tip: combineer een cruise naar Noorwegen met een bezoek aan de Noordkaap en IJsland.

Noorwegen-Geiranger-bergen-slider

Denk aan uw kledingkeuze tijdens uw cruise naar Noorwegen

Wanneer u op cruise gaat naar Noorwegen moet u vooral niet vergeten om gepaste kleding te dragen. Zo staat het weer het in de zomer misschien regelmatig toe om in een korte broek het schip te verlaten maar vergeet niet dat het bij het uitvaren aardig fris kan zijn. Daarnaast kan het weer ook ineens omslaan en is het handig om een extra laag kleding in uw rugzak mee te nemen.

Boek nu uw Noorwegen cruise!

Kunt u niet wachten om met eigen ogen de Noorse fjorden, gletsjers en andere natuur te bewonderen? Boek dan nu voordelig uw Noorwegen cruise bij Captain Cruise. Heeft u hulp nodig? Neem snel contact op met onze cruisespecialisten via 088-5018501 of info@captaincruise.nl.

Rederijen die cruises aanbieden naar Noorwegen zijn onder andere AIDA CruisesCosta CruisesRoyal Caribbean International en MSC Cruises.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan