Queen Mary 2: vaar mee met een van de snelste cruiseschepen

De Queen Mary 2 is een uitzonderlijk schip. Ten tijde van de tewaterlating in 2003 was het het grootste cruiseschip ter wereld, en behield die titel tot 2006. Met zo’n formaat moet de Queen Mary 2 het vast niet van zijn snelheid hebben? Niets is minder waar: deze oceaanstomer is in staat om snelheden tot wel 30 knopen, ofwel 56 km/u te behalen! Ter vergelijking: de meeste grotere cruiseschepen varen op open zee rond de 20 tot 22 knopen, omgerekend tussen de 37 en 41 km/u.

Om brandstof te besparen en u maximaal comfort te bieden tijdens de reis vaart de Queen Mary 2 met een kruissnelheid van 26 knopen, zo’n 48 km/u. Dat is nog steeds een stuk vlotter dan de gemiddelde cruiseschepen. Dat maakt de Queen Mary 2 uitermate geschikt voor transatlantische cruises en wereldcruises. Ga bijvoorbeeld op een trans-Atlantische cruise naar onder andere New York, of maak een heuse wereldreis! Hoe is het om aan boord te mogen zijn van dit indrukwekkende staaltje techniek?

Queen Mary 2: luxueus, sfeervol en gracieus

Van buitenaf valt de Queen Mary 2 op door haar strakke, gestroomlijnde uiterlijk. Maar zodra u aan boord gaat zult u zien dat dit machtige schip ook een prachtige sfeervol interieur verhult. Ervaar de klassieke klasse en luxe inrichting die herinnert aan de rijke historie van cruisevaarten. Tegelijkertijd is de Queen Mary 2 van alle moderne gemakken voorzien en zult u niks tekort komen tijdens uw verblijf. Het beleefde en vriendelijke Britse personeel zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van alle luxe die het schip te bieden heeft.

Eten en drinken in stijl

Aan boord van de Queen Mary 2 vindt u diverse restaurants, bars en lounges, waar u kunt genieten van culinaire hoogstandjes. U kunt aan boord onder andere terecht bij het uitstekende Britannia restaurant, diverse Grill restaurants en het uitmuntende Verandah concept. Verandah had op de originele Queen Mary en Queen Elizabeth een legendarische reputatie en rederij Cunard streeft ernaar deze reputatie te evenaren met de vernieuwde Verandah.

Sportieve activiteiten

Lekker actief blijven tijdens uw cruise? Op de Queen Mary 2 zijn volop mogelijkheden om in beweging te blijven! Sla bijvoorbeeld eens een balletje in de golf simulator. Met maar liefst 51 banen bent u wel een tijdje zoet. Of ga de uitdaging aan tijdens een padel wedstrijd, een uitdagende sport die tennis en squash combineert. Ook is er volop keuze uit diverse deksporten waar u aan kunt deelnemen, zoals ringwerpen of sjoelen (“shuffleboard”). Kijkt u liever sport? Ontspan in een van de bars en lounges en geniet van de live sportuitzendingen van Sport24.

Daarnaast kunt u uiteraard ook heerlijk zwemmen in een van de 5 zwembaden aan boord. Blijft u graag in vorm, dan kunt u ook kiezen om te fitnessen in het Fitness Centre. U kunt zelfs aansluiten bij een aantal fitness klassen, waarbij u bijvoorbeeld meedoet met yoga of pilates lessen.

Winkelen en ontspannen aan boord van de Queen Mary 2

Bent u een echte shopaholic? Ga dan eens op verkenningstocht langs de diverse winkels aan boord. Voor ieder is er wel wat wils: van kleding en sieraden tot boeken, souvenirs en zelfs kunst, u vindt het allemaal op de Queen Mary 2.

Moe van het shoppen? Laat u dan eens verwennen in de Luxueuze Canyon Ranch Spa. Geniet van massages, verzorgende behandelingen en therapieën. Ontspan in een van de sauna’s, bezoek een beautysalon of laat zelfs uw haar doen bij een kapper.

Cruisen met de Queen Mary 2

Naast alle eerder genoemde faciliteiten kunt u uiteraard ook kiezen voor allerlei andere vormen van entertainment. De Queen Mary 2 biedt onder andere een casino, nachtclub, disco en diverse bijzondere shows. Al met al zult u zich op dit cruiseschip geen moment hoeven te vervelen!

Kunt u niet wachten om ondergedompeld te worden in alle luxe en sfeer die dit gestroomlijnde cruiseschip biedt? Bekijk dan snel ons aanbod van cruises met de Queen Mary 2. Op zoek naar meer keuze? Ontdek dan ook de andere bijzondere schepen van rederij Cunard.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan