Super veel, superdeluxe cruiseschepen

De cruisemarkt groeit, dat heeft iedere cruiseliefhebber wel door. Grote, nieuwe schepen met allerlei waanzinnig gave gadgets zijn zelfs groot nieuws als zij voor het eerst Nederland aan doen. Maar eigenlijk wordt de grootste stap gemaakt in een heel ander segment: kleine, luxe cruiseschepen. In de komende 6 jaar komen er van dat soort maar liefst 25 bij! Dat betekent een capaciteitsgroei van 67% volgens Cruise Industry News.

Eigenlijk praten we bij dit segment over een heel andere vakantie als het overbekende cruisen. De relatief kleine cruiseschepen doen kleinere havens aan. Zij varen andere routes. De service is persoonlijk en op een werkelijk zeer hoog niveau. De activiteiten aan boord zijn van een ander kaliber.

Eigenlijk hebben alle belangrijke luxe rederijen wel plannen om hun vloot uit te breiden en zelfs nieuwe rederijen als Ritz-Carlton manifesteren zich. Opvallende nieuwe verschijningen op de wereldzeeën zullen zijn de LNG-aangedreven ijsbreker van Ponant en het ultra-luxe cruiseschip voor 750 passagiers van Regent: de SevenSeasSplendor.

Logischerwijs zijn cruises op dit soort schepen duurder dan je soms in schreeuwende advertenties ziet staan. Vaak zijn echter veel zaken in de cruisesom begrepen. Bijvoorbeeld het dineren in specialiteitenrestaurants of drank of bepaalde faciliteiten. En als je dan goed beschouwt dan is het prijsverschil in sommige gevallen nog best te overzien. Hoe je het wendt of keert, je krijgt enorm veel waar voor je geld. Genieten 2.0.

Erg waarschijnlijk is het niet, want omdat er zo veel inclusief is, kan er niet echt met prijzen gestunt worden. Toch hoopt Captain Cruise stiekem dat de toevloed van kleine, luxe schepen gaat leiden tot een kleine zeeslag in de prijzen. Want dat zal betekenen dat dit soort super vakanties voor meer klanten bereikbaar wordt. Aarzel in dat geval niet, laat je goed voorlichten en ga er voor om je eens helemaal tiendubbel te laten verwennen aan boord van zo’n cruiseschip.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan