Top 5 Canarische Eilanden

Gran Canaria

Het nummer 1 eiland is Gran Canaria. Dit eiland mag niet ontbreken tijdens een cruise naar de Canarische Eilanden. Hier staat vooral de natuur en cultuur centraal.

De natuur op Gran Canaria is erg geliefd onder de toeristen. Breng een bezoek aan de hoofdstad Las Palmas. Niet alleen natuur, maar ook cultuur vind u terug op dit eiland. Naar het strand gaan kan op dit eiland goed, want er zijn fijne zandstranden te vinden voor de hele familie. In de stad zijn veel gezellige terrasjes te vinden. Ook is er genoeg architectuur te bewonderen in de badplaats. De Kathedraal van Las Palmas de Gran Canaria mag niet missen aan uw to-do lijstje.

Tip: Huur een auto en rij zelf alle bezienswaardigheden langs, zo hoeft u geen keuze te maken!

Tenerife

Wanneer u naar Tenerife gaat is het een aanrader om het “Teide National Park’ te bezoeken. U vind er verschillende landschappen alsof het lijkt of je op een andere planeet beland bent. Hier kunt u lopen tussen de vulkanische lava die gevloeid heeft. Het park behoord ook tot de UNESCO werelderfgoed.

Deze vulkaan is de twee na hoogste vulkaan in de wereld. Plan genoeg tijd in voor dit nationale park, want er is veel te zien. Voor de echte waaghalzen is er nog een kabelbaan die u nog hoger brengt, naar 3.178m. Het centrum van Santa Cruz is te verdelen is het historische centrum en moderne architectuur.. Er is genoeg te doen op Tenerife!

Fuerteventura

Dit wordt ook wel het Caribbean van Europa genoemd. Het eiland is iets minder toeristisch dan Gran Canaria en Tenerife, maar niet minder mooi. Het eiland is minder begroeid en dus ook minder groen. Maar het is wel een typisch Canarisch eiland. Hier ziet u de bergketens die van vulkanische oorsprong zijn. Er zijn meerdere natuurgebieden die een bezoek waard zijn.

Fuerteventura is geliefd door surfers. Door de wind, die er bijna het gehele jaar staat is dit het ideale eiland om een golf mee te pakken. Hier zijn dan ook parelwitte stranden en blauwe zee te vinden. Door sommige wordt het ook wel het Caribbean in Europa genoemd! En dat slechts op een paar uurtjes vliegen!

Lanzarote

In de Canarische eilanden zijn nog veel vulkanen actief. Dit is op het eiland Lanzarote goed terug te zien. Op dit eiland vind u vooral veel maan-achtige landschappen. Het National park Timanfaya laat dit vooral zien. Hier is nog veel zwart gesteente te zien dat hier gekomen is door de vulkaanuitbarstingen.

Op dit eiland vind u niet alleen witte stranden, maar ook zwarte stranden. Puerto del Carmen behoord tot het levendige gedeelte van het eiland. Deze plaats is ook bekend bij de strandliefhebbers.

La Palma

Oftewel, het groene eiland. Het is zeker niet het grootste eiland van de Canarische groep, maar wel een adembenemend eiland. Het wordt paradijselijk en sprookjesachtig genoemd.

La Palma staat bekend om zijn groene natuur. U vind hier fruitbomen, bananenplanten, dennenbomen en fantastisch mooie watervallen. Er zijn veel verschillende natuurgebieden te vinden op dit eiland. U kunt gemakkelijk zelf op pad gaan op dit eiland of een excursie boeken. De hoofdstad Santa Cruz mag ook niet ontbreken. Hier vind u veel historische plekken terug. Daarnaast zijn er veel tapasbarretjes om iets te eten en te drinken, waar de Spanjaarden erg goed in zijn!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan