Verborgen parels in de Caribbean

Even lekker wegdromen als ik naar buiten kijk, dromend van een cruise in de Caribbean. Dat doe ik als cruiseliefhebber graag, zeker met somber weer buiten. De winter is de ideale tijd voor island hopping in de Caribbean. Het cruisen in de Caribbean wordt door vele fervente cruisefans gezien als het summum van cruisen. En ik kan het hier alleen maar mee eens zijn. Het zal ook die reden zijn dat de meeste cruiseschepen in de winter in het Caribische gebied te vinden zijn. Er zijn vele drukke, populaire havens als Nassau (Bahama’s), St. Maarten, Cozumel (Mexico). Maar er zijn natuurlijk ook vele verborgen parels te vinden. Ik noem in dit artikel een paar cruisetochten die deze parels aandoen.

Colombia: Cartagena cruise

Een Cartagena cruise brengt je naar een van de verborgen parels in de Caribbean. Cartagena in Colombia is vernoemd naar de Spaanse stad Cartagena. Colombia roept niet altijd gelijk positieve beelden op, maar de havenstad Cartagena is een echte beauty: een oude historische stad met veel koloniale gebouwen. Je voelt je echt teruggaan in de tijd, en je kijkt simpelweg je ogen uit, lopend door de knusse straatjes en over de gezellige pleinen. Celebrity Cruises combineert bezoeken aan Cartagena in haar cruises o.a. met stops in Costa Rica, Panama, Mexico en Belize.

Bezoek Kralendijk tijdens een Bonaire cruise

Vele cruisefanaten hebben waarschijnlijk al Aruba en Curaçao bezocht, maar Bonaire wordt minder vaak aangedaan door de cruiselines. En dat is mooi, want zo blijft de ontspannen sfeer op het eiland bewaard. Bonaire heeft schitterende bounty stranden (vanaf waar je zo de zee in kunt om te snorkelen) en is populair onder surfers. Daarnaast is Bonaire ook een paradijs voor duikers. Niet alleen de onderwaterwereld in Bonaire is adembenemend mooi. Het noorden van het eiland is heuvelachtig en behoort in zijn geheel toe aan het indrukwekkende Washington Slagbaai National Park. Tevens is het schilderachtige Kralendijk, waar het cruiseschip aanlegt, een bezoek meer dan waard. Holland America Line maakt prachtige langere cruises in de Caribbean met ook cruisebestemming Bonaire.

Castries, St. Lucia in de Caribbean

Mijn persoonlijke favoriet: het Caribische eiland St. Lucia! Hier heb ik toch wel mijn mooiste reiservaring beleefd – en dit kwam voornamelijk door de geweldige tour van Cosol Tours. Opgewacht bij de cruise terminal, werden we gelijk hartelijk welkom geheten en vervolgens gingen we met een minivan op verkenning. Wat we hebben genoten: van de prachtige vergezichten, de botanische tuinen, de watervallen, de verrukkelijke lokale lekkernijen, en het vulkanisch gebied Sulphur springs. Helemaal een belevenis was de boottrip om de Pitons heen (de indrukwekkende puntige bergen), wat leidde naar Jalousie Beach (tussen de Pitons in), waar we geweldig gesnorkeld hebben. Kortom, een dag vol mooie indrukken! De sailaway met zonsondergang maakte het plaatje helemaal af.

Cuba cruise: bezoek Havana

Dit is wel echte een unieke cruisebestemming te noemen. MSC Cruises biedt al twee jaar als enige wekelijkse Cuba cruises aan vanuit Havana met de MSC Opera. Volgend jaar komt daar de MSC Armonia bij – om de grote vraag op te vangen. Hoe geweldig om een week Cuba te combineren met een week cruisen! Er valt op Cuba natuurlijk nog veel meer te zien dan Havana – en zo’n week aan land is daarom eigenlijk wel een must.

Nog Exclusiever: kleine cruisehavens per jacht of zeilschip!

Hoe kleiner het schip, hoe exclusiever de bestemmingen! Dit is ook zeker het geval in de Caribbean. Zo bezoek je met de luxe cruiseschepen (bijna jachten te noemen) van Seabourn Caribische parels als St. Vincent, St. Barths, Virgin Gorda, Tobago, en Guadaloupe! En op een exclusieve zeilcruise met de Star Clippers begeef je je helemaal in de zevende hemel met droombestemmingen als de Britse maagdeneilanden (Norman Island en Jost van Dyke), Martinique, St. Kitts en Nevis, Dominica en verschillende kleine havens rondom Cuba. De keuze is enorm – dit betekent dat er voor iedereen een Caribische parel te ontdekken is!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan