Wat is de beste tijd om te cruisen?

Een vraag die eenvoudig te beantwoorden is: het hele jaar door! Cruiseschepen zijn niet aan plaats en tijd gebonden en varen dus altijd in het perfecte jaargetijde in een bepaald vaargebied. De prijzen van cruises liggen vaak lager wanneer er meer aanbod is van verschillende schepen en rederijen in hetzelfde gebied! Regelmatig heeft Captain Cruise hele leuke aanbiedingen!

Vaargebied Beste weer Ons advies
Afrika November tot april. Heerlijk om te verblijven tijdens onze wintermaanden
Alaska Voor langere dagen, droog weer en tamelijk warme temperaturen eind mei en de maand juli. Om walvissen te spotten is augustus de beste maand, de beren zijn het meeste te zien in de maand juli. Combineer uw cruise met een landarrangement!
Azië Zuid-Azie vanaf Singapore tussen februari en april. Noord Azië tussen september en november. Zuid-Oost Azië met haar mooie stranden van oktober tot februari. Maak het Chinees Nieuwjaar mee in Shanghai of Beijing! (Exacte datum verschilt per jaar, medio januari/februari).
Australië en Nieuw Zeeland Australië en Nieuw-Zeeland zijn het hele jaar door cruisebestemmingen, door de aangename temperatuur. Neem genoeg tijd om deze prachtige bestemming te ontdekken! Combineer bijvoorbeeld 2 cruises of een cruise i.c.m. een landarrangement.
Bermuda Mei t/m juli is ideaal. Van augustus t/m november kan Bermuda last hebben van tornado’s. In de winter is het festival seizoen. Heel gezellig! Doe Bermuda aan in combinatie met New York.
Caribbean Gehele jaar door is er een aangename temperatuur. In de maanden juni tot oktober is het “orkaanseizoen/regenseizoen” Ontsnap aan onze winterperiode. Combineer een cruise vanuit Miami of Ft Lauderdale met een week aan land. Er is voldoende te ontdekken!
Dubai Oktober tot maart is er een aangename temperatuur. Het is het hele jaar mogelijk, maar dan moet u rekening houden met temperaturen rond de 40 graden celcius. Dubai is een inmense stad en heeft zoveel mooie bezienswaardigheden. Plak wat extra dagen aan uw cruisevakantie!
Hawaii Gehele jaar door is er een aangename temperatuur. Verblijf wat extra dagen in Hawaii om zo deze unieke bestemming te ontdekken!
Mexico en omgeving In de zomer is het erg warm. Kies voor late herfst of winter. Ideale bestemming om de winter te ontvluchten in eigen land!
Middellandse zee Hoogseizoen is van mei t/m september. De schoolvakanties zijn drukker en liggen de prijzen hoger. Eind september en begin oktober is de temperatuur nog aangenaam, maar minder druk met toeristen.
Noord Amerika In de lente, zomer en herfst zijn er aangename temperaturen. Graag de Indian Summer zien? Dan heeft u de grootste kans in de maanden september en oktober.
Noord Europa De zomers in Scandinavië zijn vaak veel mooier dan we denken! Mei en juni, meeste kans op zon en hele lange dagen.
Oostzee & Baltische staten Mei tot en met september zijn de maanden om naar de Oostzee en Baltische staten te gaan. In augustus is het in St. Petersburg druk met bruidsparen. Omdat dit de maand is wanneer de temperatuur erg aangenaam is vinden er veel bruiloften plaats!
Panama kanaal December t/m februari zijn aangenaam warm en er valt heel weinig regen. Van december t/m februari blijven de shops tot laat open en zijn er straat festivals.
Zuid Amerika December en januari zijn het meest plezierig. Pak het wereldberoemde Carnaval in Brazilië mee in februari (exacte datum verschilt per jaar).


Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan