Wat maakt cruisen op een ultra-luxe schip zo aantrekkelijk?

Seabourn Ovation

Dat mocht ik, cruisespecialist Simone, ervaren door middel van een scheepsbezoek aan de gloednieuwe Seabourn Ovation, opgeleverd in mei 2018.  Deze zomer maakt de Seabourn Ovation in haar inauguratie seizoen cruises naar Noord Europa en het schip lag tijdelijk afgemeerd in IJmuiden. Hier is een kleine cruiseterminal waar de beveiliging vlotjes verloopt.  Bij het aan boord gaan, voelt het alsof er een warme deken over je heen valt.  Maximale comfort en persoonlijke service zijn hier gegarandeerd.

Zwembad aan boord van een cruiseschip  Reddingsboei op de reling van een cruiseschip

30 jaar Seabourn

Seabourn viert dit jaar zijn 30 jarige bestaan. In 1988 is Seabourn gestart als rederij met ultra-luxury cruising.  Zij varen momenteel met 5 prachtige, intieme schepen de wereld rond, welke van alle gemakken zijn voorzien.  Een groot voordeel van deze kleinschalige schepen is dat ze vaak kleinere en exclusieve havens bezoeken die grote cruiseschepen niet of nauwelijks aandoen. Deze schepen hebben alleen maar ruime suites met veelal een balkon.  Er is een hoog en persoonlijk service niveau. Complimentary zijn inbegrepen drankjes, huischampagne, alle maaltijden, fooien, een persoonlijke Suite Steward(ess) en zelfs een minibar gevuld naar uw keuze.

Balkonhut op de Seabourn  Badkamer op de Seabourn

Inwendige mens 

Seabourn wordt geprezen voor haar uitstekende culinaire kwaliteiten. Op de Seabourn Ovation heeft u keuze uit 5 geweldige restaurants. The Restaurant voor een a la carte diner in een grote, elegant witte zaal met prachtig gedekte tafels.  The Grill by Thomas Keller, een klassiek steakhouse waar Michelinster Chef Thomas Keller zijn inspiratie heeft doorgegeven. Een reservering is verplicht voor dit restaurant maar zonder toeslag. De SUSHI bar waar vers gemaakte sushi wordt geserveerd tijdens lunch en diner. The Colonnade is een casual restaurant dat zowel buiten- als binnen zitplaatsen biedt en het is dé plek voor ontbijt, lunch en diner. Het wordt in een open showkeuken bereid en er is bediening aan tafel of men heeft de keuze om zelf naar het buffet te gaan. The Patio is vlakbij het zwembad gelegen en biedt lunchbuffetten aan. Heeft u geen zin om te eten in één van de restaurants dan kunt u  gebruik maken van de uitgebreide 24-uur roomservice inclusief gerechten van The Restaurant. Zo kunt u heerlijk dineren op de privé veranda van uw suite.

Restaurant op de Seabourn  Specialiteitenrestaurant op de Seabourn

Dresscode 

Denkt u dat u altijd sjiek gekleed moet zijn? Dan heeft u het mis. U kunt informeel en casual aan tafel dineren wanneer het u uitkomt tijdens de open zitting in één van de restaurants.  Er zijn af en toe elegante avonden, maar u kunt ook kiezen voor een minder formeel diner in een ander restaurant.

Luxe cruise leven

De service aan boord is tot in de puntjes geregeld en als gast voelt u dat. U zult zich geen dag vervelen, zelfs niet bij een dag op zee. Op het met teak belegde Pool Deck zijn knusse lounge plekken gecreëerd om te relaxen of te zonnebaden. Er is gelegenheid om een klein baantje te zwemmen en daarna te bubbelen in de jacuzzi’s, waar u wordt voorzien van een drankje, huischampagne of een lekker hapje.  Wenst u meer privacy dan kunt u een luxe cabana huren (tegen toeslag) bij The Retreat. Een afgezonderd gedeelte met een grote jacuzzi met 12 cabanas. Deze cabanas zijn van alle gemakken voorzien: een minibar, ligbedden, bankstel, badjassen, handdoeken en een breedbeeld TV. Daarnaast worden luxe hapjes en exclusieve drankjes uitgeserveerd.

Luxe Cabana te huur op de seabourn

Na het relaxen kunt u zich laten verwennen bij de Spa & Wellness van Dr. Andrew Weil, bijvoorbeeld met een manicure of pedicure. De mannelijke gasten kunnen hun baard laten scheren bij de barbier.  Een les Mindfulness, Yoga of Pilates volgen of een uurtje sporten in de fitness met uitzicht op zee, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Barber Shop op de Seabourn  Spa wachtruimte op de Seabourn

Voor de watersport liefhebbers, of als u het een keer wilt proberen, is er een watersport Marina achterop de Seabourn Ovation.  Hier kan men o.a. waterskiën, zeilen of kajakken (inclusief). Andere keren is dit de opstapplaats van een zodiac excursie in koudere wateren.

Huiskamer

Na deze ervaringen is er de centrale plek op de Seabourn Ovation waar gasten graag komen, namelijk Seabourn Square, ook wel de huiskamer genoemd. Hier kunt u een krant of een boek lezen uit de bibliotheek, onder het genot van een vers gebrand kopje koffie drinken. Op de hoogte blijven van actualiteiten kan in het business center of informatie inwinnen bij de conciërge afdeling. Wilt u zich even helemaal terugtrekken dan kan dat in één van de 300 weldadige en ruime suites met een privé veranda waar het u aan niets ontbreekt.

Zitjes in een bar op de Seabourn  Bar aan boord van Seabourn

Mag ik hier nog even blijven in deze stijlvolle omgeving?  Wat een prettige en persoonlijke sfeer heerst hier. Seabourn Ovation got it all! Zoals Seabourn het zelf omschrijft:
It’s the finest luxury hotel in the world. It just happens to be at sea.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan