Afrika

Vaar in Afrika langs prachtige kusten, bezoek mooie wijngaarden en breng een bezoek aan de grote steden van Afrika.  Maak verrassende excursies tot diep in het Afrikaanse landschap en ontmoet de mensen en dieren van dit continent.

 

Beste tijd om te cruisen

Wanneer u op zoek bent naar een strandvakantie in Afrika raden wij u aan om tussen november en maart op vakantie te gaan. Mocht u voor het wild naar Afrika gaan kunt u het beste reizen in de maanden juni tot augustus.

Cruises naar Afrika varen wat minder frequent dan cruises naar andere gebieden. De meeste cruises vertrekken tussen september en februari.

 

Zuid-afrika-kaapstad-uitzicht-stad

 

Marokko-Casablanca-gebouw-cultuur

 


Wat u niet mag missen

Er zijn nog diverse inheemse stammenculturen, waar u gastvrij ontvangen wordt. Maar wat dacht u van dieren spotten tijdens een overnight in de Safaripark? Er zijn verschillende reservaten zoals het Hluhluwe-Umfolozi Game Park, dit is het oudste natuurpark in Afrika.
Ook voor een strandvakantie kunt u prima terecht in Afrika.
U kunt Afrika (vooral Zuid-Afrika) prima combineren met een cruise en een landarrangement om zo de totale Afrika experience te hebben.
Afrika biedt zowel strandvakantie, als cultuur als natuur. De perfecte combinatie!

Populaire havens

  • Kaapstad, Zuid Afrika
    Gelegen in het zuidwesten van Afrika. Kaapstad is een haven met een rijke geschiedenis.Wandel door de botanische tuinen of neem de veerboot naar het Robben eiland om het  gevangenis museum te zien waar Nelson Mandela vast heeft gezeten. Maar wat dacht u van  een ritje in de kabelbaan naar de top van de Tafelberg.
  • Dakar, Senegal
    Een kleurrijke, levendige stad, zo kunnen we Dakar omschrijven. In deze stad zijn nog veel Franse invloeden terug te vinden. Breng een bezoek aan het Afrikaanse Renaissance-monument of wandel door de openluchtmarkt. Wat u moet proberen is de lokale hibiscusthee.
  • Casablanca, Marokko
    Ook al ligt Casablanca dicht bij Europa, toch kunnen we wel stellen dat hier een hele andere cultuur is. Hier kunt u genieten van openluchtmarkten en prachtige Moskeeën.

Landarrangement

Afrika is bij uitstek een geschikte vakantie om uw cruise uit te breiden met een landarrangement. Zo kunt u voor of na de cruise nog wat extra tijd spenderen in Afrika.

Oost-Afrika

Het oosten van Afrika kenmerkt zich met Sahara’s,  woestijnsteppes en savannes. De meeste cruises komen aan in Tanzania en Kenia. Deze havens zijn vaak ideaal voor een safari. De kustlijn is hier prachtig en leent zich voor een mooie stranddag. Ook Zanzibar is een haven die veelal wordt aangedaan. Wat bekend is vanwege de specerijen.

West-Afrika

De Kaapverdische eilanden zijn voor velen een meer interessante bestemming (voor o.a. transatlantische cruises) evenals de Canarische eilanden. Gambia en Senegal laten bezoekers genieten van het echte Afrikaanse leven: jungle, rivieren, vogels, vissen en markten. Daarnaast beschikken zij ook over mooie stranden. De meest interessante bestemming aan de westkust is ongetwijfeld Namibië. Als het cruiseschip in de Walvisbaai ligt, heeft u tijd te kort om alles te doen wat u zou willen zien. De prachtige woestijn aan land en de walvissen, dolfijnen en robben in het water.

Afrika-kamelen-cruisebestemming

Zuid-Afrika

Kaapstad is één van de mooiste steden ter wereld. Omringd door de Tafelberg, de wijnlanden en de Atlantische Oceaan met uniek mooie stranden. Maar alleen Kaapstad ophemelen zou te kort doen aan andere interessante bestemmingen in Zuid-Afrika zoals Port Elizabeth en Durban.

Noord-Afrika

Hoewel deze streek het meest wordt aangedaan in combinatie met Europese bestemmingen, verdient het aparte aandacht. Een prachtig land als Marokko biedt uitgelezen kansen om met de Arabische cultuur kennis te maken. Een cruise over de Middellandse Zee maakt het allemaal mogelijk. Egypte mag u niet missen. Vele reizigers vinden het moeilijk om een goede accommodatie in dit land te vinden. U kunt vanaf uw schone, comfortabele cruiseschip dit fraaie land verkennen. Bezoek de bibliotheek van Alexandrië, de wonderschone Rode Zee-kust, de metropool Caïro en natuurlijk de onvergetelijk piramiden van Gizeh.

Indische Oceaan

Voor de Afrikaanse kust ligt het enorm grote eiland Madagaskar met zijn geheel eigen flora en fauna. Uniek in de wereld. Verder kunt u genieten van prachtbestemmingen als Mauritius en La Reunion. Het mooiste voor het laatst bewaren? De Seychellen! Heerlijke Bounty eilanden met de meest mooie stranden, wuivende palmen en een fantastische onderwater wereld. Mis het niet!

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan