Kaapstad

Kaapstad, de stad van de Tafelberg en de hoofdstad van Zuid-Afrika. Kaapstad is mooi, gezellig, gaaf, hip en tof. De stad heeft alles, het strand, in de verte de mooie Tafelberg, een centrum met leuke cafétjes, gave activiteiten en vriendelijke mensen. De stad zit vol historie, dus ga zeker op onderzoek uit!

Bezienswaardigheden in Kaapstad

  • Tafelberg
  • Lion’s Head
  • Robbeneiland
  • Bo-Kaap, één van de bekendste wijken van Kaapstad.
  • Tuinen van Kirstenbosch
  • Victoria & Alfred Waterfront
  • Boulders Beach, Pinguïns spotten

Zuid-afrika-kaapstad-uitzicht-stad  Zuid-afrika-kaapstad-plein  Zuid-afrika-kaapstad-bergen

Beste tijd voor een cruise naar Kaapstad

Dankzij de ideale weersomstandigheden zijn december, januari en februari de beste tijd voor een bezoek aan Kaapstad. De temperaturen liggen tussen de 25 en 27 °C en de dag telt maar liefst 11 zonuren. Perfect voor een zonovergoten vakantie! ’s Nachts koelt het wat af tot ongeveer 15-16°C.

Algemene informatie over Kaapstad

Valuta
De valuta in Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand.

Haveninformatie
Momenteel is Kaapstad een van de meest interessante aanloophavens ter wereld. De bassins Victoria en Alfred worden bezocht door kleinere cruiseschepen. Dit waren vroeger de belangrijkste werven van de haven in de oorspronkelijke haven van Kaapstad. Alfred Basin werd als eerste gedeelte van de haven toegevoegd, gevolgd door de bouw van het Victoria Basin. Grotere cruiseschepen leggen aan bij Duncan Dock. Het heeft verschillende multifunctionele terminals, een reparatiekade en een droogdokfaciliteit.

De rijafstand naar het stadscentrum vanaf de cruisehaven is 10 minuten. De op een na grootste luchthaven van Afrika – Cape Town International Airport – ligt op 22 km afstand van het stadscentrum. Andere vervoersopties van en naar de cruisehaven zijn pendelbussen, taxi’s met meter en autoverhuur.

Kaapstad-portmap  Kaapstad-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Kaapstad. Kaap de Goede Hoop bevindt zich op het zuidelijke punt van het Kaapse Schiereiland. Het is een nationaal park met vele wandelmogelijkheden en verlaten stranden en baaien. Je kan er ook genoeg wilde dieren spotten, zoals bokken, bavianen en struisvogels. Daarnaast bent u dan op het meest zuidwestelijke puntje van Afrika.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan