5 redenen om uw cruise vanuit Nederland te beginnen

Tegenwoordig vertrekken steeds meer cruises vanuit Nederland. In Nederland zijn drie cruisehavens waar u comfortabel uw cruisevakantie kunt beginnen, namelijk Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden. Verreweg de meeste cruises vertrekken vanuit Amsterdam gevolgd door Rotterdam en een enkele cruise vertrekt vanuit IJmuiden

Keuze uit diverse rederijen bij cruises vanuit Nederland

Bij cruises met een vertrekhaven in Nederland heeft u keuze uit verschillende rederijen. Zo zijn Holland America Line en Costa Cruises rederijen die met verschillende schepen uit hun vloot regelmatig vertrekken vanuit Nederland. Ook AIDA Cruises en Royal Caribbean hebben afvaarten vanuit Nederland.

Een cruise in Nederland beginnen kent vele voordelen, maar waarom is het zo fijn om een cruise te beginnen vanuit Nederland? Dit zijn de vijf belangrijkste redenen.

1. Vertrek vanuit uw eigen achtertuin

Er is niets zo aangenaam als een cruise vakantie beginnen vanuit een cruisehaven die op een steenworp afstand van uw woonplaats ligt. Door een cruise te beginnen in Nederland bent u dus snel bij de vertrekhaven en hoeft u niet lang in het vliegtuig te zitten. U bereikt de vertrekhaven gemakkelijk per openbaar vervoer. Of wellicht willen familieleden of vrienden u even afzetten bij de haven? Dit is natuurlijk een kleine moeite wanneer de haven dichtbij uw woonplaats ligt.

2. Begin uw cruise ontspannen

Veel vakantiegangers ervaren vakantiestress voor en tijdens het begin van de reis. Vooral met betrekking tot de vluchten wordt dit gevoel geïntensiveerd. Wanneer u met uw cruise vertrekt vanuit Nederland hoeft u in eerste instantie niet te vliegen om bij uw vertrekhaven te komen. Dit voorkomt voor veel cruisereizigers een grote hoeveelheid vakantiestress. Zo kan u uw cruise ontspannen beginnen.

3. Geen last van jetlags

Doordat u niet hoeft te vliegen belandt u niet in een tijdzone met grote tijdsverschillen in vergelijking tot Nederland. Hierdoor ervaart u dus geen jetlag tijdens het begin van uw cruisevakantie. U begint uw reis uitgerust en vol energie zonder de symptomen van een jetlag. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer u niet optimaal kunt genieten van uw welverdiende cruise!

4. Cruises vanuit Nederland zijn relatief voordeliger

Cruisen vanuit Nederland kan relatief gezien zeer voordelig zijn. Doordat u geen vlucht hoeft te boeken naar de vertrekhaven van uw cruise, vallen een groot deel van de kosten weg. Daarnaast eindigen een groot deel van de cruises die vertrekken vanuit Nederland hier ook. U bespaart dus een aanzienlijk bedrag wanneer u vanuit Nederland vertrekt. Het geld wat u bespaart kunt u bijvoorbeeld uitgeven aan leuke activiteiten of excursies om er een onvergetelijke cruise van te maken.

5. Divers aanbod aan bestemmingen

Cruises vanuit een vertrekhaven in Nederland hebben een divers aanbod aan bestemmingen. Zo zijn er cruises die langs verschillende bestemmingen in Scandinavië zoals Noorwegen gaan en er zijn ook cruises waarbij u de zon opzoekt bij de Middellandse Zee. Ook zijn er trans-Atlantische cruises die vanuit Nederland vertrekken. Deze vertrekken helaas niet frequent of volgens een regelmatig vaarschema.

Wilt u binnenkort op cruise met vertrek vanuit Nederland? Bekijk ons aanbod cruise aanbiedingen of laat u adviseren door onze cruise experts en vind uw ideale cruise.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan