Cormorant Point (Isla Floreana)

Floreana Island is een van de Galapagos-eilanden, genoemd naar de eerste president van Ecuador, Juan Jose Flores (1800-1864), tijdens wiens bestuur de regering de Galapagos-archipel in bezit nam. Floreana heette vroeger Charles Island (naar koning Charles II van Engeland, 1630-1685), evenals Santa Maria naar een karveel van Columbus. Het eiland heeft een oppervlakte van 173 km2 en is gevormd door een vulkaanuitbarsting. Zoals de meeste van de kleinere Galapagos-eilanden, is het hoogste punt van Floreana (Cerro Pajas, 640m) ook het hoogste punt van de vulkaan. In het noordoosten van het eiland ligt Cormorant Point, een leefgebied van flamingo’s.

Bezienswaardigheden in Cormorant Point

  • Flamingo’s spotten
  • Devil’s Crown, bekende duik-en snorkelplek
  • Zeeleeuwen, schildpadden en Grapsus-krabben
  • Barones lookout
  • La Olla Bay

   

Beste tijd voor een cruise naar Cormorant Point

De beste reistijd voor Floreana eiland in Ecuador is het hele jaar door, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Galapagoseilanden is 27°C in februari en de laagste is 22°C in augustus. De watertemperatuur ligt tussen 25°C en 32°C.

Algemene informatie over Cormorant Point

Valuta
De valuta in Cormorant Point in de Galapagos is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Floreana Island leggen aan (anker) voor de kust van Cormorant Point.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan