Inpaklijst cruisevakantie

Wordt dit uw eerste cruisevakantie en weet u niet goed wat u wel en niet moet inpakken? Captain Cruise geeft u handige tips en heeft een slimme inpaklijst voor uw cruise!

Gewicht en aantal koffers

Vrouwen nemen over het algemeen het dubbele aantal spullen mee op vakantie dan mannen. Het gevolg is vaak dat de koffer te vol en te zwaar is. Gelukkig is de hoeveelheid bagage aan boord van een cruiseschip niet aan vaste regels gebonden. Maar omdat u vaak ook een vliegreis maakt om bij het cruiseschip aan te komen is het wel belangrijk rekening te houden met de hoeveelheid bagage die je meeneemt.

Omdat de ruimte in de hut aan boord van een cruiseschip beperkt is adviseren veel rederijen om niet meer dan twee koffers per persoon mee te nemen. Als uw koffers niet al te groot zijn, kunt u deze onder het bed opbergen en heeft u hier geen last van in uw hut.

Inpaklijst-Cruisevakantie

Algemeen

Op vakantie is het allerbelangrijkste om uw geldige paspoort mee te nemen. Daarnaast zijn uw portemonnee, reisdocumenten en andere belangrijke documenten (zoals een zorgpas en rijbewijs) van groot belang. Wanneer u op reis gaat met Captain Cruise krijgt u altijd netjes uw reispapieren thuis gestuurd.

Elektronica

Het voltage verschilt per cruiseschip, alhoewel de meeste schepen uitgerust zijn met Europese stopcontacten. Mocht dit niet zo zijn kunt u altijd bij de receptie vragen of ze een internationale reisstekker voor u hebben. Neemt u uw laptop mee of wilt u online op je smartphone? Bezoek dan een internetcafé aan boord. Vergeet ook geen reiswekker mee te nemen, of gebruik de wekker op uw mobiele telefoon.

Kleding

De kledingvoorschriften verschillen per rederij. Overdag kunt u gemakkelijke vrijetijdskleding dragen. ’s Avonds wordt op sommige schepen verwacht dat passagiers formele kleding dragen. Ook zijn er op sommige schepen speciale gala dinners waarbij een cocktail- of galajurk voor de vrouwen en een pak met das of smoking voor de heren wordt aangeraden. Er is een was service tegen betaling aan boord, maar op sommige schepen is er een wasserette waar u zelf uw kleding kunt wassen.

Vergeet ook uw zwemkleding niet! Zwembad handdoeken zijn vaak niet nodig. In uw hut kunt u handdoeken terug vinden voor het zwembad of het strand. Op cruiseschepen zijn vaak binnen- en buitenzwembaden aanwezig. En tijdens een cruise naar een warme bestemming kunt u natuurlijk een frisse duik in de zee nemen. Ook is er vaak een spa en fitnessruimte aan boord. Neem daarom ook sportkleding (en sportschoenen en slippers) mee. Goede wandelschoenen zijn een must als u veel excursies gaat doen.

Extra kleding zoals een warme trui, regenjas, hoed of pet tegen de zon (en zonnebril) en nachtkleding is ook aan te raden om mee te nemen op cruisevakantie. ​Het kan ’s avonds nog weleens fris zijn door de airconditioning aan boord, dus een vestje of jasje is daarom zeker raadzaam.​

Explore The World On The Ocean

Verzorging

Denk eraan dat u uw toiletspullen zoals een tandenborstel en tandpasta mee neemt. Maar ook een vijl, pincet, zonnebrandcrème en after-sun kunnen goed van pas komen. Is er ook een vlucht bij uw reis inbegrepen? Vergeet dan de volgende items niet: zakdoekjes, oordoppen, verfrissingsdoekjes, kauwgom en her-sluitbare plastic zakjes.

Wanneer u medicijnen moet innemen houdt deze dan altijd in uw handbagage!

Entertainment

Er is natuurlijk genoeg te doen aan boord van een cruiseschip en als u wilt kunt u de gehele dag geëntertaind worden. Maar als u even terug wil trekken in uw hut dan is het fijn om een boek/e-reader of tijdschrift bij u te hebben. Op de meeste schepen kunt u bordspellen lenen of kaartspellen.

Inpakken en wegwezen!

Waar wacht u nog op? Boek die cruise, pak uw koffer in en gaan! Heeft u hulp nodig bij het boeken van een cruise? Neem dan contact op met één van onze Cruise Experts. Zij helpen u graag bij het vinden van de perfecte cruisevakantie. Captain Cruise heeft altijd meerdere interessante cruise aanbiedingen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan