Spectaculaire cruise door het Panamakanaal

Een Panamakanaal cruise is ongelooflijk spectaculair, daarover zijn veel cruiseliefhebbers het roerend eens. De natuur is overweldigend en het is onvergetelijk hoe het mogelijk is dat zo’n enorm cruiseschip via de sluizen door zo’n smal kanaal vaart.

Het Panamakanaal is ruim 80 kilometer lang en verbindt de Caribische Zee met de Grote Oceaan. Het kanaal bestaat al bijna 100 jaar. De doorvaart duurt meestal zo’n 8 tot 10 uur omdat het cruiseschip door verschillende sluizen moet. Het hoogste punt van het kanaal is zo’n 25 meter boven de zeespiegel. Als het schip in de hoogste sluis ligt, heeft u een fantastisch uitzicht over de lager gelegen sluizen. Adembenemend!

Vanaf de Caribische Zee naar de Grote Oceaan

Bij het binnenvaren vanuit het oosten (Caribische Zee) komt het cruiseschip eerst de Gatunsluizen tegen. Daarachter ligt het Gutanmeer en daarna vaart het schip verder in de Gaillardkloof. Na de Centennial Bridge nadert het schip de Grote Oceaan. Eerst passeert u nog Pedro Miguel en de Miraflores sluizen. Pas als het cruiseschip de Bridge of the Americas onderdoor is gevaren, laat het Panama achter zich.​

Panama Cruise

Panama heeft een mooie natuur, eilanden, lange stranden, regenwouden en jungles. Er leven verschillende exotische dieren in het gebied rondom het Panamakanaal. Dus als ​u goed op let kunt u de mooiste vogels en zelfs krokodilachtigen spotten!

Er zijn verschillende rederijen die een Panamakanaal cruise aanbieden. Maar de allergrootste cruiseschepen die kunnen niet door het kanaal varen. U kunt een cruise maken met onder andere rederijen Holland America Line, Royal Caribbean en Celebrity Cruises. Vaak wordt een Panama cruise gecombineerd met een bezoek aan Miami, Los Angeles en San Diego.

Heeft u hulp nodig bij het boeken van uw cruisevakantie naar het Panamakanaal? Onze cruise specialisten helpen u graag bij het uitzoeken van de perfecte bestemming, rederij en moment!

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan