Verschillende soorten hutten aan boord van een cruiseschip

Een accommodatie aan boord van een cruiseschip wordt ook wel een hut of stateroom genoemd. De eigenschappen van de hut kunnen per rederij, schip en hutcategorie van elkaar verschillen. Alle hutten beschikken over een eigen badkamer met toilet en een douche en/of bad. In uw hut vindt u doorgaans tevens een telefoon, radio en televisie, airconditioning en een kast of opbergruimte.

In sommige hutten vindt u een minibar, kluisje en een föhn. Vaak is er ook een zitgedeelte of bureau aanwezig. Standaardhutten zijn meestal zo’n 13 tot 15 vierkante meter groot. In dit artikel leggen we u uit welke soorten hutten er aan boord van een cruiseschip zijn.

Binnenhutten, buitenhutten en balkonhutten

De hutten aan boord van een cruiseschip worden verdeeld onder binnenhutten, buitenhutten en balkonhutten.

Binnenhutten zijn het voordeligst. Deze hutten zijn over het gehele schip gelegen en hebben geen raam of patrijspoort.

De buitenhutten bevinden zich meestal op de lagere dekken. Deze hutten hebben wel een raam of patrijspoort.

Balkonhutten bevinden zich op de hogere dekken en hebben altijd een balkon. Ze liggen boven de buitenhutten. Wat is er lekkerder dan heerlijk genieten van het uitzicht vanaf uw eigen balkon?

Suites en penthouses

De grootste en duurste hutten zijn de suites en penthouses. Meestal bevinden deze speciale hutten zich op de hoogste dekken. Zowel de binnenruimte als het balkon zijn bij deze hutten groter dan bij de standaardhutten.

De suites en penthouses zijn voorzien van extra kastruimte en een extra zitgedeelte. Soms is er zelfs een jacuzzi aanwezig op het balkon, zoals bij de suites van cruiseschip Celebrity Silhouette. Bij andere rederijen zijn de luxere hutten inclusief toegang tot een aparte lounge en eigen receptie waar u uw excursies kunt boeken. Dit wordt ook wel conciërge-service genoemd.

Houdt u wel van luxe? Kies dan voor een suite aan boord van een van de schepen van Seadream Yacht Club. Of vaar mee met de Silver Spirit, waar u kunt genieten van aanvullende voordelen zoals butler-service.

Voor mensen die gesteld zijn op hun privacy is de MSC Yacht Club ideaal. Deze exclusieve club is te vinden op de MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Divina en MSC Preziosa. De club straalt exclusiviteit uit en is voorzien van een eigen conciërge- en butler-service die beide 24 uur per dag beschikbaar zijn. Alles is zo ontworpen zodat u zich in een oase van rust bevindt. De privacy die de MSC Yacht Club biedt geeft dan ook de indruk dat u zich op een apart schip binnen het massale cruiseschip bevindt.​

Twee-, drie- of vierpersoonshutten

Een tweepersoonshut is voorzien van twee vrijstaande bedden of één tweepersoonsbed. Uw wens voor een van de twee kunt u vooraf doorgeven.

Een drie- of vierpersoonshut heeft één of twee extra uitklapbare bedden, een bedbank of een rollaway bed voor kinderen. Bij sommige rederijen is het zelfs mogelijk om met vijf personen één hut te delen. Deze hutten zijn voorzien van een extra badkamer.

Reist u met een gezelschap en boekt u meerdere kamers? Vraag dan naar de mogelijkheden voor twee aan elkaar grenzende hutten met een tussendeur.

Hut kiezen

Het team van Captain Cruise heeft veel kennis van de verschillende cruiseschepen en de ligging van de hutten. Zij helpen en adviseren u graag bij het kiezen van een binnenhut, buitenhut, balkonhut of andere geschikte hut. Heeft u vragen over de andere huttypen of wilt u graag hulp bij het boeken van een cruise? Neem contact op met een van onze Cruise-Experts via info@captaincruise.nl of via 088 – 501 8 501. Kijk ook eens naar onze cruise aanbiedingen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan