Cruise naar Alaska

Alaska een sprookje van water en ijs, beren en zeehonden. Het noorden van Noord-Amerika herbergt vele schatten. En velen daarvan liggen in of aan het water. Met een cruiseschip ervaart u Alaska compleet anders. Er zijn zo veel havens die zo betoverend zijn dat u blijft fotograferen. Bekijk beren, elanden en zeehonden in het wild. Alaska heeft een prachte natuur. In het noorden kunt u prachtige witte gletsjers bezoeken. Ook kunt u op sommige gletsjers een wandeling maken. U vaart met het schip zo dicht mogelijk langs de mooie ijssculpturen. Er zijn diverse vertrek havens zowel in Amerika als Canada.

Beste tijd om te cruisen

Het seizoen voor de Alaska cruises begint in mei en eindigt in september. De rest van het jaar kan het nat en koud zijn. Ook zijn de dagen korter, het is snel donker.

Wist u dat het op de langste dag van het jaar 22 uur licht is?

Naar deze bestemming is het raadzaam om laagjes kleding aan te doen en mee te nemen! Zo bent u goed voorbereid op verschillende weertypen.

alaska-tracy arm-cruise-haven

Verenigde-Saten-Alaska-petersburg-rendier-natuur

 


Wat u niet mag missen

Als u naar Alaska gaat om te cruisen kunt u u dagen invullen met verschillende activiteiten. Er zijn vele nationale parken in Alaska. Zoals het Glacier Bay National Park. Dit park is maar liefst 24 miljoen hectare groot en staat op de werelderfgoed lijst. Daarnaast is de treinrit vanuit Skagway één van de bekendste tour van de wereld. Vergeet ook de walvissentour niet vanuit Vancouver of omgeving.

Daarnaast mag een kajaktocht door een mooie baai niet ontbreken. Houdt uw camera gereed om de vogels en dieren in het wild te spotten!

Ga terug in het tijdperk en ga opzoek naar goud in Juneau of Fairbanks. Er zijn tijdens uw cruise verschillende musea om te bezoeken. Alaska is dé thuisbasis van vele unieke diersoorten. Zowel vanaf het schip als aan land. Vaak zijn er op deze cruises gidsen aan boord om u meer te kunnen vertellen of de flora en fauna.

Populaire havens

 • Anchorage, Alaska
  Dit de grootste stad van Alaska. Dit is bij uitstek een stad voor cultuur en natuur. Breng een bezoek aan het Alaska Native Heritage Center. Deze stad bied mogelijkheden tot vissen, kajakken of kanoën. Zo kunt u de omgeving zien vanaf het water!
 • Juneau, Alaska
  De hoofdstad van Alaska. Hier bevind zich de Mendel Hall Glacier en is een prachtige bezienswaardigheid.
 • Sitka, Alaska
  Sitka is een klein pittoresk dorpje en is vol met overblijfselen van het Russische erfgoed, zoals de orthodoxe kathedraal van Sint-Michiel. Spot dieren in het Fortress of the Bear.
 • Ketchikan, Alaska
  Ook wel beter bekend als de eerste stad van Alaska. Ketchikan ligt aan de Inside Passage. Dit is het hart van het Tongass National Forest. Met haar prachtige groene landschap.

Landarrangement

Alaska is de bestemming om een cruise samen te voegen met een landarrangement. Zo kunt u verder het land in. Bezoek het Denali National Park. Hier kunt u met een helikopter over de bergtoppen vliegen of vaart u liever over de wilde Nenana rivier. Ook kunt u een onvergetelijke treinreis boeken, de Alaska Railroad. Tijdens de treinrit kunt u achterover leunen en genieten van de prachtige omgeving.

Bekijk onze aanbiedingen

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan