Anchorage

In een setting van groene bossen en witte bergtoppen treft u een moderne, ruim opgezette stad aan. Anchorage, de poort van Alaska, is de grootste stad van Alaska. De helft van de bevolking van Alaska woont in deze stad.

Anchorage werd gesticht als een basiskamp voor de arbeiders die werkten aan de Alaska spoorweg. In Shipcreek werden ankerplaatsen (Anchorages) en kades aangelegd waar voorraden en materiaal voor de aanleg van de spoorweg konden worden gelost. In de zomer is 19 uur daglicht normaal in Anchorage.

Bezienswaardigheden in Anchorage

  • Coastal Trail
  • Old City Hall
  • Fourth Avenue Theater (4th Ave, tussen F en G Streets)
  • Alaska Public Lands Information Center (4th Ave en F st).
  • Oscar Anderson House
  • Lake Hood floatplane base
  • Log Cabin Visitor Information Center

Alaska-Anchorage-cruise-haven-uitzicht-eland  Alaska-Anchorage-cruise-haven-uitzicht-meer  Alaska-Anchorage-cruise-haven-uitzicht-stad

Beste tijd voor een cruise naar Anchorage

De beste reistijd voor Anchorage in Alaska is van juni t/m augustus, waarin je een zachte temperatuur hebt, maar wel amper neerslag.

Algemene informatie over Anchorage

Valuta
De valuta in Alaska is de Amerikaanse Dollar (USD)

Haveninformatie
Het opende in 1961 met de naam “Port of Anchorage” om de regionale economische ontwikkeling te ondersteunen. Het is de meest veelzijdige haven van Alaska die in 2019 4,3 miljoen ton brandstof en vracht verwerkte, inclusief containers en cruiseschepen.

PoA_facilities_graphic-map-anchorage  Alaska-Anchorage-Cruise-Haven-Plattegrond
Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Anchorage in Alaska. In Anchorage leven meer dan 1.000 elanden. De majestueus onhandig uitziende reuzen kunnen in bijna elke groene ruimte in Anchorage worden gespot als je genoeg tijd buiten doorbrengt, en je kunt er altijd op rekenen dat je er een ziet in het Alaska Wildlife Conservation Center.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan