Sitka

Sitka City is een stad aan de westkust van het Baranofeiland in de Amerikaanse staat Alaska. Qua oppervlakte is het de grootste stad in de Verenigde Staten. Men noemt het de mooiste kuststad van Alaska. Sitka werd in 1795 als tweede plaats van Russisch Alaska gesticht door Aleksandr Baranov met de naam Michajlovsk.

De Russen waren echter niet de eerste bewoners van de streek. De huidige naam Sitka is afgeleid van Shee At’iká, hetgeen in de taal van de Tlingit betekent “Volk aan de buitenkant van Shee” (Shee is de verkorte naam van de Tlingit voor het Baranof-Eiland). In 1802 werden de Russen door de Tlingit verdreven toen Baranov weg was; Baranov kwam in 1804 echter met een grote militaire macht terug en verdreef de Tlingit naar de andere kant van het eiland en stichte de plaats Novo-Archangelsk (of Novoarchangelsk; “Nieuw-Archangelsk”), die later hernoemd werd tot Sitka.

Bezienswaardigheden in Sitka

  • Sitka National Historic Park. Een park met een geschiedenis.
  • Russian Bishops House.
  • Aartsengel Michaelkathedraal
  • Mount Edgecumbe. Een wandeltocht naar/op de vulkaan.

alaska-sitka-berg-zee   alaska-sitka-berg-haven   alaska-sitka-dieren

Beste tijd voor een cruise naar Sitka

De beste tijd om naar Sitka, Alaska, te gaan is van juni t/m september.

Algemene informatie over Sitka

Valuta
De valuta in Sitka, Alaska, is de Amerikaanse Dollar.

Haveninformatie
Sommige cruiseschepen meren aan, aan een drijvend dok. Andere cruiseschepen gaan voor anker. Vanaf de kade is het het zo’n 10 a 15 minuten tot het centrum.

alaska-sitka-haven-map.gif   alaska-sitka-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Zorg dat u tijdens het binnen varen van Sitka Sound op het dek te vinden bent. Dit is een prachtig gezicht, vooral op een zonnige dag.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan