Cruise naar Azië

Azië staat bekend om haar tempels, natuur en cultuur. Dit continent heeft zoveel te bieden. Van grote steden, naar rustige natuur tot vele religies. Na een bezoek aan de stad is er niets zo fijn om ’s avonds terug te komen aan boord. Waar u dan kunt genieten van alle comfort en u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van het eten!

 

Beste tijd om te cruisen

Azië is erg in opkomst bij toeristen, omdat dit nog een bijzondere bestemming is varen er niet veel verschillende schepen.
De cruises duren meestal langer dan 12 dagen. De meeste schepen varen hier tussen oktober en mei. Het hoogseizoen is tussen februari en april. In het zomerseioen varen de schepen vooral in Zuid-Azië vanaf Singapore, voor de aangename temperatuur.

Singapore-gardens-by-the-bay-Cruise-Azie

 

China-Beijing-cruise-haven-chinese muur

 

Wat u niet mag missen tijdens uw cruise

Ooit bedacht dat u op uw cruise de Chinese muur zou kunnen bezoeken? Wat zal er door u heen gaan als u de haven van Hong Kong in vaart? Misschien krijgt u wel kippenvel als u langs de prachtige rotsformaties in het water voor de Vietnamese of Maleise kust vaart! U begrijpt, Azië biedt u een veelvoud van vakantie-ervaringen tijdens één cruise.
Naast grote steden zijn er prachtige natuurwonders te zien!
Combineer de cruise met een citytrip bij uw vertrekhaven en aankomsthaven om de beleving compleet te maken.

 

U kunt de cruises redelijk in regio’s indelen, sommige cruises maken echter langere tochten en pakken van diverse regio’s de hoogtepunten mee.

Langs de westkust van Azië zijn er vele hoogtepunten te vinden in landen als Japan, China en Korea. Maar had u al eens aan een bezoek aan het Russische Vladivostok gedacht? Iets zuidelijker worden de havens van de Filipijnen, Vietnam en zelfs Cambodja aangedaan. Indonesië biedt een keur van prachtige bestemmingen, vaak gecombineerd met Singapore, Thailand en Maleisië.

Slechts enkele cruises komen er, maar het is mogelijk India, Sri Lanka en de Malediven per cruiseschip te ontdekken: een prachtervaring! Deze havens worden steeds populairder. Wissel een miljoenenstad als Mumbai af met een bijna onbewoond eiland in de Indische Oceaan en dat allemaal in 1 reis.

Populaire cruise havens

  • Beijing, China
    Wanneer u een bezoek brengt aan Beijing moet u keuzes maken. Er is zoveel te doen. De meest populaire bezienswaardigheid is de Chinesemuur. Of wat dacht u van de verborgen stad, het Zomerpaleis of de Hemeltempel. Waar u wel rekening mee moet houden is dat de haven zo’n 175 km verderop ligt.
  • Tokyo, Japan
    Tokyo is een mix van wolkenkrabbers en tempels. De Sensō-ji tempel mag u absoluut niet missen. Dit is de oudste tempel is Tokyo. Wanneer u het uitzicht over de gehele stad wilt zien moet u een bezoek brengen aan de Tokyo Skytree. Dit is een 634m hoge toren waar u een fantastisch uitzicht heeft.
  • Bangkok, Thailand
    Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Een stad die je kan kenmerken als oud en nieuw, maar ook van financieel centrum tegenover een historisch centrum.

Landarrangement

Wanneer u een cruise boekt naar Azië raden wij aan om wat extra tijd te spenderen in één van de grootste steden. Zo kunt u voor of na de cruise nog een paar extra dagen verblijven om zo nog meer te kunnen ontdekken, u bent nu eenmaal toch in Azië!

Algemene tip

De communicatie is soms lastig in Azië. Wij raden u aan om zoveel mogelijk transfers van te voren te boeken. Laat u goed informeren door onze cruisespecialisten zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan