Beijing

De Chinese geschiedenis wordt ingedeeld naar Keizerlijke dynastieën. De eerste sporen van Chinese cultuur zijn aangetroffen in het stroomgebied van de Gele Rivier, hier werden eenvoudige schrifttekens, de voorlopers van de Chinese karakters gevonden.

Het hoogtepunt van de Chinese culturele geschiedenis is de Tang- en Sung Dynastie (± 700-1200 n. Chr.) In die tijd werden de belangrijkste uitvindingen zoals buskruit, boekdrukkunst, kompas en papiergeld gedaan.
Chinees porselein was van een unieke kwaliteit, waarvan men zelfs vandaag de dag niet weet hoe het vervaardigd werd. Ook de Chinese zijde was toen al wereldberoemd.

Uit de tijd van de Ming en de Qing keizers stammen de monumenten, zoals de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel in de hoofdstad Beijing (of Peking genoemd) en talrijke tempels in het gehele land af.

Bezienswaardigheden in Beijing

  • De Verboden Stad werd in 1422 gebouwd in de Chineese hoofdstad Beijing. Het gaat om een gigantisch complex, nog net geen vierkante kilometer groot, met een binnen- en buitenhof, waar je zeker een volle (mid)dag voor uit kan trekken. De bouwwerken en tempels zijn in prachtige staat en er zijn veel artefacten, juwelen en bijzonderheden te zien.
  • Tianánmen Square is het op vier na grootste plein ter wereld. Een grote pilaar, ‘The Monument of the People’s Heroes’ kenmerkt de kop van het plein, waarachter zich het mausoleum van Mao Zedong bevindt.
  • Jibgdhan Park. Dit park ligt op een heuvel en heeft daardoor een prachtig uitzicht over de stad. U kijkt hier over de Verboden Stad heen.
  • De tempel van de Hemel, of het Altaar des Hemels genoemd, ligt in een uitgestrekt park in het zuiden van Beijing.
  • The Summer Palace is een prachtig paleis dat onderdak bood aan de keizerin weduwe Cixi. Het park bevindt zich aan het Kunming Lake.
  • De Chinese Muur is zo’n 21.000 kilometer lang. Hij is gebouwd als verdedigingslinie in het noorden van China en moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen de vijandelijke nomadische ruitervolkeren. Het grootste deel is tot stand gekomen in de tijd van de Ming-dynastie tussen 1368-1644. De Chinese muur behoord sinds 1987 tot het werelderfgoed.

China-Beijing-cruise-haven-uitzicht-stad  China-Beijing-cruise-haven-chinese muur  China-Beijing-cruise-haven-Gate jianlou

Beste tijd voor een cruise naar Beijing

De beste tijd om Beijing te bezoeken zijn de maanden april, mei, september, oktober en november. Dit komt omdat het in deze maanden bijna niet regent en de zon 8 uur per dag schijnt. Daardoor zijn de temperaturen aangenaam.

Algemene informatie over Beijing

Valuta
De valuta van China is de Chinese Yuan.

Haveninformatie
De taxi kosten beginnen als starttarief op €1,30, daar komt nog tussen de €0,27 en €0,35 per kilometer bij voor de eerste 3 kilometer. In de avond wordt dit 40% hoger.
Het is aan te raden om de transfer vooraf al te boeken, aangezien de taxi’s weinig tot geen Engels spreken. 

China-beijing-haven-map.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Let op de Chinese vakanties, die zijn van 1 t/m 7 mei en van 1 t/m 7 oktober. In deze tijd is het drukker bij de attracties.

Ga vooral niet op een zondag naar de Verboden Stad toe. Beijing zelf is al erg druk, maar op zondag lijkt het alsof heel China hier is, waardoor het nog drukker is.

Als u toe bent aan een cultuurbreak is het shopping gebied in Beijing zeker een aanrader. Voor de wat modernere winkels kunt u het beste naar Wanfujing. In de zijstraatjes bevinden zich veel voedsel- en snackstalletjes vol lekkernijen uit het hele land.
Voor de beste souvenirs kunt u het beste naar Silk Market of de Pearl Market gaan.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan