Bangkok

Bezichtig deze miljoenenstad door middel van bijv. een tocht over de rivier met de Chao Phraya-express. Deze heeft vele halteplaatsen voor u. Sinds 1872 is het de hoofdstad van Thailand. De stad ligt aan de monding van de Chao Phraya-rivier aan de bocht van Bangkok.

Vooral na de eeuwwisseling is Bangkok in snel tempo in omvang toegenomen; toen telde de stad nog geen half miljoen inwoners. Nu: meer dan 6 miljoen inwoners op een oppervlakte van bijna 1.600 km². En nog steeds trekken honderdduizenden mensen jaarlijks vanaf het platteland naar de stad en nestelen zich in de periferie. Daarmee behoort Bangkok tot de twintig grootste steden ter wereld. Op Jakarta na is het de grootste stad van Zuidoost Azië.

Bangkok telt meer dan anderhalf miljoen auto’s (90% van het totale Thaise Wagenpark) die meer stilstaan dan rijden. Met draaiende motor wel te verstaan. Het verkeer lijkt hier 24 uur per dag door te gaan. De smog overtreft, vooral vanwege het warme en vochtige klimaat, dagelijks veruit ‘alarmfase 3’.

Bezienswaardigheden in Bangkok

  • Weekend Markt: of Suan Chatu Chak, tegenover het Northern Busterminal. De grootste markt van Bangkok. Hier is werkelijk van alles te koop.
  • Thonburi. Drijvende markt: hier wordt handel gedreven op kleine sampangs. De markt is eigenlijk voor de toeristen opgezet, maar is toch leuk om te zien. (De ‘echte’ drijvende markt bevindt zich op circa 100 km afstand).
  • Pratunam Market. dagmarkt vlakbij het Indira Regent Hotel.
  • De ‘Dieven-markt’. ‘Verng Nakorn Kasem’ / ‘Thieves Market’. Vooral voor antiekliefhebbers. (Niet alles is zo oud als het eruit ziet!) Het is aan te raden de markten vroeg in de ochtend te bezoeken.
  • Wat Po, Chetuphon Road, of ‘Tempel van de liggende Boeddha’. Het oudste en grootste tempelcomplex van Bangkok. Het door hoge witte muren omringde heiligdom bestaat uit een tempel en een klooster. De liggende Boeddha is de grootste boeddha van Thailand, met een lengte van 46 en een hoogte van 15 meter.
  • Nationaal Museum. Na Phra That Road, aan de westzijde van Sanam Luang. Thaise cultuur, kunst en het Boeddhisme. Het is ondergebracht in een schitterend 18de eeuws paleis dat op zich al de moeite van een bezoek waard is.
  • Wat Arun De ‘Tempel van de Dageraad’. Deze tempel is het symbool van de stad Bangkok. Op de rechteroever van de Chao Phraya. U kunt het beste met de Chao Praya-expressboot hierheen gaan. Snake Farm Aan Rama IV-Road bevindt zich het Pasteursinstituut, waar dagelijks gif van slangen wordt afgenomen.
  • De Yoawarat-road is het hart van Chinatown. Smalle winkelstraten met winkeltjes en kraampjes waar de meest uiteenlopende

Thailand-Bangkok-cruise-haven-stad  Thailand-Bangkok-cruise-haven-stad-lokaal-bootje  

Beste tijd voor een cruise naar Bangkok

De beste reistijd voor Thailand is van januari t/m september en november en december, waarin u een warme of hete temperatuur heeft en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Thailand is 35°C in april en de laagste is 31°C in december.

Algemene informatie over Bangkok

Valuta
De lokale munteenheid is de Bhat (BAT). Ook Dollars worden vaak geaccepteerd.

Haveninformatie
De grotere schepen meren aan bij Laem Chabang International Terminal. Het ligt op 30 minuten afstand van Pattaya haven, richting Noord, en anderhalf uur rijden van Bangkok, richting Zuidoost. De cruisehaven van Bangkok biedt kiosken voor eten en drinken, informatiecentrum voor de passagiers, busdienst, taxi, cadeau- en souvenirwinkel, belastingvrije zone.

Thailand-Bangkok-cruise-haven  Thailand-Bangkok-cruise-haven-map
Laem Chabang

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Bangkok. et wordt steeds populairder! Fietsen door Bangkok is naar onze mening de leukste manier om Bangkok te ontdekken. Veel mensen reizen met minivans of TukTuk’s in of naar Bangkok. Hierdoor ziet u helaas alleen maar asfalt en de binnenstad.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan