Cruise naar Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een havenstad aan de Arabische Golf.

Voorafgaand aan de ontdekking van olie in 1958 was Abu Dhabi een arme, landelijke woestenij. Nu is de stad een van ’s werelds meest welvarende steden. Abu Dhabi is de hoofdstad van de VAE, met ongeveer 250.000 inwoners.

Voor echte Formule 1 fans kan een bezoek aan Ferrari World natuurlijk niet ontbreken. Maak een ritje in de snelste achtbaan ter wereld en bekijk het circuit van dichtbij.

Er zijn verschillende tours mogelijk in de Seikh Zayed Moskee. Deze moskee is erg indrukwekkend! Het is tevens de grootste moskee in de Arabische Emiraten. Houdt er wel rekening mee dat er bepaalde kledingvoorschriften gehanteerd worden om de Moskee te mogen bezoeken (geen korte broeken en blote schouders, voor vrouwen is het verplicht hun hoofd te bedekken).

Bezienswaardigheden in Abu Dhabi

  • Seikh Zayed Mosque
  • Louvre Abu Dhabi
  • Emirates Palace
  • Ferrari World
  • Yas Marina Circuit
  • Guggenheim
  • Marina Mall
  • Corniche Road
  • Abu Dhabi Heritage Village
  • Emirates National Auto Museum
Verenigde-Arabische-Emiraten-Abu-Dhabi-cruise-haven-moskee  Verenigde-Arabische-Emiraten-Abu-Dhabi-cruise-haven-stad  Verenigde-Arabische-Emiraten-Abu-Dhabi-cruise-haven-Yasmarina

Beste tijd voor een cruise naar Abu Dhabi

Er zijn het hele jaar door cruises naar het Midden-Oosten, maar vanwege de hete temperaturen in de zomer (het kan dan 40 graden Celsius oplopen) is de beste tijd oktober tot maart. Wanneer u reist in de gebieden die grenzen aan de Middellandse Zee kust kunt u wel in de zomermaanden bezoeken. Hier wordt het kouder in onze winterperiode. U moet dus goed kijken naar welk deel u van het Midden Oosten reist en in welke periode dat is!

Algemene informatie over Abu Dhabi

Valuta
De valuta in de Verenigde Arabische Emiraten is de Dirham

Haveninformatie
Abu Dhabi Ports Company werd opgericht in 2006 en maakte deel uit van de herstructurering van commerciële havens in de VAE. Het bedrijf verving de oude Abu Dhabi Seaports Authority. Het beheert in totaal 11 havens (commercieel, logistiek, recreatie), waaronder Khalifa Port (diep water), Zayed Port (diep water, operationeel sinds 1972, ook voor cruiseschepen), Free Port, Musaffah Port en 5 havens in Al Gharbia. “Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi” grenst aan de haven van Khalifa en bedient logistieke en productiebedrijven.

Verenigde-Arabische-Emiraten-abu-dhabi-cruise-haven-mapVerenigde-Arabische-Emiraten-abu-dhabi-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Abu Dhabi is een gastvriendelijke bestemming. Als een goed gast dient u echter wel de lokale gebruiken en regels te respecteren. Dat geldt overigens overal waar je te gast bent.

Waar u als bezoeker in Abu Dhabi rekening mee moet houden is dat het een islamitische bestemming is waar men leeft volgens de normen en waarden die daarbij horen. Dat betekent niet dat een vrouw gesluierd over straat moet lopen, maar enigszins rekening houden met de lokale bevolking wordt wel gewaardeerd. Probeer daarom in het openbaar het tonen van teveel lichaam te vermijden. Dus geen korte rokjes, hotpants of blote schouders voor de dames. Voor de heren geldt ook dat de schouders en knieën bedekt moeten zijn. Bij het bezoeken van de Sheikh-Zayed-moskee worden er strengere regels gehanteerd. Vrouwen moeten hun lichaam en haren bedekken. Voor heren geldt dat een lange broek verplicht is en dat de schouders bedekt moeten zijn.

Er zijn een aantal zaken die in Abu Dhabi ‘not done’ zijn en u mogelijk in serieuze problemen kunnen brengen. Dit zijn onder andere het bezitten of gebruiken van drugs (in alle mogelijke vormen), drinken in het openbaar, met alcohol op deelnemen aan het verkeer, pornografie, naaktheid en openbare uitingen van genegenheid (inclusief kussen).Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan